Vreme čitanja: oko 3 min.

Putnik pokušao da upadne u pilotsku kabinu zbog lošeg izbora hrane: Bizarna situacija na letu 1192 AA

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jedan od putnika bio je primoran da smiri nervoznog biznismena.

  • 0
avioni, avio kompanija, American Airlines Outlook Foto: Tanjug/AP

Britanski biznismen Robert Dejvid Kroizat razbesneo se nakon što je stjuardesa pročitala izbor obroka na letu od Barbadosa do Majamija i zahtevao je da razgovara sa kapetanom.

Temperamentni biznismen je navodno napao stjuardesu nakon što njena koleginica navodno nije bila dovoljno ljubazna dok je putnicima deklamovala dostupne izbore obroka.

U krivičnoj prijavi u koju je uvid imao portal "The Daily Beast", navodi se da se putnik "American Airlinesa" Robert Dejvid Kroizat razbesneo otprilike na polovini leta od Barbadosa do Južne Floride.

Razjareni biznismen je zahtevao da razgovara sa kapetanom aviona o tome što je, kako smatra, dobio nedovoljno dobru uslugu, a incident je toliko eskalirao da je drugi putnik bio pomeren da savlada Britanca i da ga primora da se vrati na svoje sedište kako bi avion mogao da sleti bezbedno.

Let 1192 kompanije "American Airlines" krenuo je iz Bridžtauna za Međunarodni aerodrom u Majamiju u 15.53. 8. marta. Na nešto manje od polovine tog četvorosatnog putovanja, Kroizat je ustao sa svog sedišta i počeo s incidentom tako što prišao stjuardesi i uputio joj uvredu.

"Kroizat je rekao FA1 da je 'u*****' stjuardesa i da je trebalo da mu se obrati na bolji način kada mu je dala izbor obroka", navodi se u tužbi, te napominje da je Kroizat "vikao na člana posade".

Tokom sukoba, Kroizat je rekao da je popio dva pića tokom leta.

Potom je, navodno, ismevao drugu stjuardesu, a zatim nastavio da "agresivno, zahtevno i glasno naređuje stjuardesama da izvedu kapetana i dovedu ga do njega", navodi se u tužbi.

Dve stjuardese su rekle Kroizatu da sedne, ali je on odbio i nastavio da insistira na razgovoru s kapetanom.

Usred ove svađe, Kroizat je "dodirnuo treću stjuardesu", navodi se u žalbi. Kada mu je rekla da je ne dira, on ju je dva puta gurnuo, navodi se u tužbi, u kojoj se kaže i da je Kroizat "nastavio da bude ratoboran i neposlušan". Stoga je treća stjuardesa pozvala kapetana u kokpit da ga obavesti o situaciji.

U tom trenutku, Kroizat je svoj gnev vratio na drugu stjuardesu, koja je sada čuvala vrata pilotske kabine. Rekla mu je da sedne, ali je on "odbio da se povinuje i gurnuo je, nakratko je prikovavši za vrata kokpita", navodi se u tužbi.

"Sve vreme putnici su mu govorili da sedne, ali je Kroizat odbijao i nastavio da ometa", navodi se u tužbi. "Konačno, jedan putnik je podigao Kroizata i stavio ga na njegovo sedište u pokušaju da ga obuzda, što je izazvalo prolivanje čaše vina."

Kroizat je ostao na svom sedištu do kraja leta, ali je "nastavio da se žali stjuardesama zbog načina na koji je tretiran", navodi se u žalbi, u kojoj se kaže da je druga stjuardesa strateški postavila svoja kolica za posluživanje ispred vrata pilotske kabine "kako bi sprečila Kroizata od bilo kakvih daljih pokušaja da kontaktira kapetana".

Kapetan je kontaktirao kontrolu letenja kako bi prijavio incident, koji je opisao kao "pokušaj proboja pilotske kabine", navodi se u tužbi. Kada je avion sleteo u Majami  Kroizat je uhapšen.

U podnesku Kroizatovog advokata se objašnjava da je išao u Majami na pet dana da poseti svog sina, koji je potpisao ugovor sa svojim ocem. Ali stvari se nisu odvijale dovoljno brzo za Kroizata, kome je naređeno da preda pasoš, i požalio se sudu da su troškovi iznajmljivanja Airbnb-a dok je čekao da se njegov slučaj reši "finansijski opterećujući" i zatražio je da mu se dozvoli da se privremeno vratiti kući. Njegov zahtev je odbijen.

FAA je prošle godine primila 2.455 prijava o neposlušnim putnicima u avionima, a pokrenuta je 831 istraga. Pored krivičnih prijava koje su podnele organi za sprovođenje zakona, FAA - iz koje navode da imaju "nultu toleranciju" na ovakve slučajeve - izrečene su kazne u iznosu od 8,4 miliona dolara.

Kroizat bi u sredu trebalo da se izjasni krivim pred saveznim sudom u Majamiju po prekršajnoj optužbi za ometanje letačke posade i napad, navodi se u sudskim spisima.

(Telegraf.rs)

Video: Vozač izleteo iz kombija dok se prevrtao pa pobegao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA