Bacio kroz prozor automobila 200.000 dolara u novčanicama od 100 dolara, umalo izazvao saobraćajni haos

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Dotični je policajcima rekao da je samo želeo da pokloni novac, prestao kada su ga zamolili i rekli da može da izazove veliku nesreću u saobraćaju

Policija je u utorak zaustavila muškarca iz Oregona nakon što je pokušao da strancima pokloni novac bacajući kroz prozor svog automobila novčanice od sto dolara na prometnom autoputu.

Policija je primila višestruke telefonske pozive o novčanicama koje lete na prometnoj međudržavnoj magistrali 5 prema južnom kraju Judžina, oko 120 milja južno od Portlanda, oko 19.30.

Više vozila se zaustavilo na putu, a ljudi su napuštali svoje automobile da zgrabe pare, rekli su svedoci policiji.

Policija kaže da je osoba koja se razbacivala novcem 38-godišnji Kolin Dejvis Makarti, koji je policajcima rekao da želi da "pokloni novac". Procenio je da je bacio oko 200.000 dolara, kažu vlasti.

Policajci su zamolili Mekartija da prestane da baca gotovinu "jer je to predstavljalo značajnu opasnost u saobraćaju", navodi se u saopštenju. Bio je spreman na saradnju i pristao je da prestane, navodi se u saopštenju.

Policija kaže da se trenutno ne razmatra nikakva krivična prijava protiv Mekartija i da se činilo da su "vozači očistili put od svih zaostalih novčanica".

"Motoristi su obavili temeljan posao prikupljanja izgubljenog novca jer policajci nisu mogli da lociraju više novca nakon incidenta", navodi policija u saopštenju.

Policijska uprava je pozvala stanovnike da "izbegnu iskušenje da traže novac duž autoputa".

"Ovakve pretrage stvaraju opasno stanje i dovode u opasnost i tragače i vozače", dodali su policajci, javlja CNN.

(Telegraf.rs)

Video: Životna greška bande lopova: Namerili se na kamion pun novca, ostaše bez kola

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA