Da li ste videli kako se prave viršle? Posle ovog snimka teško da ćete ih ponovo jesti

 ≫ 
  • 7

Iako ukusne, viršle su prema mišljenju stručnjaka jedan od najgorih proizvoda koji možemo sebi da priuštitimo.

Proces pravljenja viršli počinje sa ostacima mesa koji zapravo stižu kao odbačeni materijal iz mesara. Meso se meša i pakuje u velika pakovanja u kojima stiže na početak proizvodne trake.

Koža, nokti, papci, creva, žile, salo, masnoće, kosti i sve ono manje kvalitetno meso fino se samelje, te se na kraju dobije proizvod koji se zove viršla.

U velikim metalnim kadama tone svinjskih ostataka mešaju se sa roze premazom koji se formira kad se pileći trupovi procede kroz metalne rešetke i poliju vodom. U mešavinu se dodaju praškasti konzervansi, arome i crvena boja, ona se potopi u vodu, pa se sipa u plastične cevi da bi se skuvala i upakovala.

U sve to se dodaju i veštački aditivi, arome i boje, kako bi viršle dobile boju i ukus. Ali, ni tu nije kraj, jer se pored svega ovoga u viršle za finalni izgled i ukus dodaje i skrob.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Industrial tube (@industrial.tube)

On daje veću zapreminu viršli, vezuje sastojke i čini da mehanički obrađeno meso i svinjski ostaci budu ukusniji. Zbog toga i viršle nakon kuvanja postaju dvaput veće.

Ali, i pored činjenica i informacija koje se mogu pronaći na internetu, pojedini ljudi i dalje ne veruju u način pripreme viršli. Međutim, snimak koji je objavljen na društvenoj mreži Instagram, uveriće vas u istinitost ovih činjenica.

- Hoće li vas ovo naterati da dvaput razmislite o konzumiranju viršli? - stoji u opisu ispod videa.

Video: Aditiv koji vam pojačava ukus hrane, a niste ni svesni toga

(Telegraf.rs)

Video: Prolaznici je jedva izvukli: Šetala je ulicom, a onda je drvo palo na nju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • alal vera alal vera

    17. jul 2022 | 23:50

    naj vaznije nije prikazano kakvi sve otpatci se ubacuju u masinu za mlevenje

  • baba smilja iz darosave

    17. jul 2022 | 23:48

    kako je nastala pasteta ? svi otpatci koji nisu mogli da se iskoriste za bilo sta koji su trebali da se bace neko je rekao PA STETA je da se baci

  • Dragudavac

    17. jul 2022 | 22:29

    Što?Baš dobro izgledaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA