BOKSER ILI DŽUDISTA: Ko bi dobio borbu između Klička i Putina?

 
  • 26

Kličko je 16 godina bio profesionalni bokser, a danas nosi večnu titulu šampiona, dok Putin ima crni pojas u džudou, kojim se bavi pet decenija pa je čak snimio film pod naslovom "Učimo džudo s Vladimirom Putinom"

Duhovit tekst u kojem se razmatra ko bi pobedio u fizičkom obračunu ruskog predsednika Vladimira Putina i prvaka ukrajinske proevropske opozicije Vitalija Klička, s obzirom na to da obojica imaju višegodišnje iskustvo u borilačkim sportovima, pojavio se u "Biznis insajderu".

- Šta bi se dogodilo ako bi ukrajinski opozicinar Kličko i ruski predsednik Putin odlučili da razreše ovu međunarodnu krizu na staromodan način – šakama - zapitao se list, podsećajući da obojica političara imaju "impresivan rezime kada je reč o borilačkim veštinama".

Kličko je 16 godina bio profesionalni bokser, a danas nosi večnu titulu šampiona, dok Putin ima crni pojas u džudou, kojim se bavi pet decenija pa je čak snimio film pod naslovom "Učimo džudo s Vladimirom Putinom".

Profesor Edvin Mali, jedan od najuglednijih učitelja džuda na svetu, podsetio je na borbu velikog majstora džuda Genea Lebela 1961, kada se ovaj borac u ringu suočio s bokserom teške kategorije, kojega je u četvrtoj rundi uspeo da onesvestiti gušenjem. Mali napominje da veštine koje nudi džudo nadmašuju one od boksera pa da "dobar majstor džuda može pobediti dobrog boksera".

S time se načelno slaže i Brajan Mišelino, trener koji je pet godina proveo vežbajući brazilski džiju-džicu. Ipak on  smatra da bi u dvoboju Klička i Putina pobedio bokserski šampion.

- Sumnjam da je Putin, kao karijerni političar, na nivou fizičke spremnosti Klička, vrhunskog sportiste. Tu je i razlika u godinama - Kličko je dvadeset godina mlađi od Putina - kaže Mišelino.

(Telegraf.rs)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Radovan

    6. mart 2014 | 22:18

    Ne znam ko bi dobio borbu ali navijao za putina

  • plavi

    6. mart 2014 | 22:20

    Zaboravljate ili ne znate da je Putin majstor jos jedne borilacke vestine, a to je SAMBO. Tu Boks nista ne pomaze! Pa cak i kada se bokser zove Klicko! Naravno, Putin je dosta stariji,ali ako bi se uporedio iz mladjih dana.....kakav Klicko,kakav boks.. Nadjite na internetu Sambo borbe,preporucujem pre svega borbe Fedora Emelianenka. Ko se bavi (ili se bavio) borilackim vestinama...ili se barem malo razume u borilacke sportove,bice mu sve jasno.

  • Drazo

    6. mart 2014 | 22:46

    Zaboravljate svi da je to KGB skola, ne bi Klicko ni znao sta ga je snaslo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA