VRATA BUDUĆNOSTI: Sklapaju se kao origami (VIDEO)

"Vrata sa pločama koje se okreću" predstavljaju revoluciju za ovaj građevinski element. Više neće biti potrebe da gurate ili vučete vrata, biće vam dovoljan samo jedan prst i "magija" će uraditi svoje

  • 8

Standardna drvena vrata su ostala u 2013. godini. Ovih dana najbolji način da uđete ili izađete iz sobe da pipnete panele i vrata će na magičan način da naprave izlaz.

Tvorac "Evoluciona vrata" je austrijski umetnik Klemens Torgler, a njegov prototip bi mogao zauvek da promeni pogled na građevinski element koji svakodnevno koristimo. Vrata su napravljena kinetičkim sistemom od kvadrata i šipke, strateški postavljena da se sklapaju kao papir.

"Evoluciona vrata" se otvaraju i zatvaraju dodirom prsta, a mogu da budu napravljena sa mekim ivicama, koje ne mogu da vam stisnu ili povrede šaku i u svakom drugom pogledu apsolutno su bezbedna.

Ova vrata budućnosti prvi put su se pojavila na kanalu Jutjub u junu prošle godine. U to vreme, Torgler je svoj izum predstavljao kao "Vrata sa pločama koje se okreću". Prema rečima ovog umetnika, usavršavanjem se došlo do nekih detalja koja ova vrata čine lakšim za upotrebu od tradicionalnih. Inače, počeo je ova vrata da kreira 1997. godine.

"Evoluciona vrata" samo su jedna od nekoliko nesvakidašnjih dela koje je Torgler dizajnirao. Sva su, inače, zasnovana na rotirajućim kvadratima, a specijalna konstrukcija, omogućava pomeranje vrata u stranu bez korišćenja ikakvih šina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA