LONDON NEKAD I SAD: Snimak koji će vas vratiti u dvadesete (FOTO) (VIDEO)

 
  • 1

Ljubiteljima Londona ovaj video-snimak će pružiti mogućnost da dožive prestonicu Velike Britanije iz, neki bi rekli lepših, vremena. On simultano prikazuje kadrove i lokacije od pre 86. godina i kako one izgledaju danas

Zahvaljujući reditelju i snimatelju Klod Fris-Grinu u mogućnosti smo da vidimo kako je izgledao prelepi glavni grad Velike Britanije tokom dvadesetih godina.

Otac Fris-Grina izumeo je bikolor tehniku snimanja filma u boji. Zahvaljujući toj tehnici, uspeo je da snimi lepe scene za svoju kolekciju filmova "Otvoreni put".

Najpoznatije scene filma snimane su u Londonu, na kraju Fris-Grinovog dvogodišnjeg putovanja kroz Britaniju. I sada, 86. godina kasnije, Sajmon Smit snimio je iste lokacije i uporedio kako je bilo nekad, a kako izgleda prestonica danas.

Smit je izgleda shvatio ovaj projekat veoma ozbiljno. Njegova reportaža je "prepravka" Fris-Grinove ture i pedantno je uradio tako da svaki detalj odgovara onom iz 1927. godine.

Uhvatio je tačno svaki kadar, svaki ugao, da bi bilo što približnije originalu. Tako je omogućio da ljudi imaju uvid kakve su razlike i sličnosti, i usput da se dive prelepim prizorima.

Iako je uočljiva razlika u modi i dizajnu automobila, ipak je uzbudljivo da se gledaju sličnosti. Neke razlike ne bi mogle ni da se primete da nije očigledna razlika u kvalitetu snimka.

Snimci su "uhvatili" svakodnevnicu Londonaca, kao i nekoliko prepoznatljivih pejzaža. Fris-Grinov film obrađen je 2005. godine u boljoj tehnici.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA