NEĆETE VEROVATI: Ovaj Rus živi kao da je u 9. veku! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 7

Moskovljanin Pavel Sapožnjikov potpuno je odsečen od civilizacije, sam priprema hranu, gaji kokoške i koze, a redovno odlazi u lov. On je deo projekta koji ima za cilj da pokaže da li moderan čovek može da opstane u uslovima u kojima su živeli njegovi preci

Rus Pavel Sapožnjikov (24) sam je živeo šest meseci na farmi u uslovima koji su vladali u 9. veku. Svojevrsni eksperiment i povratak u daleku prošlost deo su projekta koji ima za cilj da pokaže da li moderan čovek može da opstane u uslovima u kojima su živeli njegovi preci.

Sapožnjikov je potpuno odsečen od civilizacije, sam priprema hranu, gaji kokoške i koze, a redovno odlazi u lov koristeći luk i strelu. U divljini sakuplja pečurke i traga za drugim hrenljivim plodovima.

Živi u prostoriji od 10 kvadrata koja mu je ujedno i kuhinja i ostava i spavaća soba. Na policama u njoj drži hranu, voće, povrće i meso. Odmah do te prostorije smeštene su životinje.

Njegov beg od civilizacije je veliki izazov jer je u uslovima iz 9. veka provodi dva najsurovija godišnja doba - jesen i zimu.

- Veoma sam srećan Oduvek sam sanjao da mogu da se vratim u prošlost - izjavio je Moskovljanin. Njegov jedini kontakt sa spoljim svetom jesu polučasovni intervjui koje ima svakog dana.

Inače, Pavel je deo projekta koji je omislio Aleksej Ovčarenko, a koji je imao za cilj da li moderan čovek može da preživi sam uu tako surovom okruženju.

- Ideja je bila da otkrijemo da li čovek iz 21. veka može da preživi sam u tim uslovima i kako će to uticati na psihološko stanje - rekao je Ovčarenko.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA