HIT U VIJETNAMU: Pacovi pečeni na roštilju

  • 4

U Hanoiu, glavnom gradu Vijetnama, nalazi se restoran koji je prilagodino svoj meni sezoni lova. Naime, nastupio je period kada se love pacovi, a ova gamad je veoma popularna poslastica.

Nekada se ovaj specijalitet pripremao na severu Crvene reke i jugu Mekonga, ali je recept s vremenom počeo da se širi. U ovo doba godine, kada se bere pirinač, poljoprivrednici na jugu Azije okrenuti su lovu na pacove, koji se, kada postanu dobar ulov, mogu naći na svim pijacama.

Lov je najproduktivniji kada nastupi sezona poplave, jer pacovi tada beže iz svojih poplavljenih ognjišta, pa nije teško pronaći ih. Za pripremu ovakvog specijaliteta potrebno je izdvojiti 4 do 5 dolara po kilogramu mesa.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Video: Srušio se plafon i povredio pacijente: Bizarna nezgoda u bolnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA