HOROR: Smrtonosni pauci iz banana im preplavili kuću

 
  • 2

Porodica iz Londona morala je da bude evakuisana jer joj se u kuću uselio najotrovniji pauk na svetu kog su doneli u bananama

Britanska porodica morala je da napusti svoj stan u Londonu nakon što su joj se preko banana kupljenih u samoposluzi uselili najopasniji pauci na svetu.

Potencijalno smrtonosan susret sa brazilskim lutajućim paukom (Phoneutria nigriventer) imala je Engleskinja Konsi Tejlor (29) nakon što je kupila banane u samoposluzi Sejnsberis u Londonu.

Gospođa Tejlor je jela bananu u svom stanu u Londonu kada je primetila neobične bele pečate po njima, a zatim i na svojoj ruci.

- Kada sam bolje pogledala, bila sam užasnuta otkrićem da su to pauci.  Mileli su svuda po stolu i podu - rekla je Tejlor, koja je vratila banane u prodavnicu gde su ponudili da joj vrate novac.

Ali tek kada je poslala fotografiju službi za zdravstvenu zaštitu, bilo je jasno da se radi o "banana pauku", odnosno brazilskom lutajućem pauku koji je poznat kao najotrovniji na svetu. Služba je obavestila gospođu Tejlor da odmah napusti kuću.

Ova vrsta paukova je izuzetno ratoborna, a njihov otrov sadrži neurotoksin koji izaziva obamrlost mišića, otežano disanje, paralizu i prestanak rada srca, premda postoji protivotrov.

Lanac samoposluga Sejnsberi o svom trošku je izveo zaprašivanje stana i platio hotel iseljenoj porodici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boka

    4. novembar 2013 | 20:49

    Znam da se svo voce poput banana, narandzi, mandarina... obavezno pre ubacivanja u kontejnere tretira gasom kako bi se neutralisala mogucnost da neka zmija, buba i slicno iznenadi kupca, pa mislim da je skoro nemoguce da je u Englesku sa vocem stigao i pauk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA