PAMETAN TOČAK: Za lakšu vožnju bicikla i manje pedaliranja (VIDEO)

 
  • 1

Poenta je da se točak ne koristi konstantno, nego samo kod zahtevnijih deonica kako bi vlasniku bicikla olakšali vožnju. Razvija brzinu do 25 kilometara na sat, a sa njim možete preći i do 50 kilometara bez pedaliranja

Slovenac Niko Klanšek, na privremenom radu u Njujorku, osmislio je koncept točka za bicikl na električni pogon. Može se montirati na bilo koji bicikl i za trenutak se pretvara u pametni, ekološki prevoz za gradsku vožnju bez ikakvih problema.

Ovaj proizvod je nazvao "FlajKlaj" pametni točak. Ima pogon težine oko pet kilograma sa supertankim motorom i litijumskom baterijom, a sa njim se može preći do 50 kilometara bez pedaliranja. Bateriju je moguće skroz napuniti u rasponu od dva do tri sata, a jedno punjenje će trajati otprilike 1.000 okretanja pedala. Bicikl sa pametnim točkom može da razvije najveću brzinu od 25 kilometara na čas.

Pametni točak ima i aplikaciju koja radi na Android i IOS operativnim sistemima, i pomoću nje se može limitirati brzina, a postoji i mogućnost korišćenja sistema navigacije i praćenja, ukoliko neko ukrade bicikl. Na volanu se nazi i baterija koja služi kao punjač za pametni telefon.

Ukoliko poželite da imate ovaj točak, za njega ćete morati da izdvojite oko 590 američkih dolara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:zimo.co)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA