NI RUS, NI SRBIN: Don Milisav je veliki sveti carević sa Islanda (FOTO)

 
  • 13

Vilhelm Ulfar Vilhelmson Romanov je lider islandskog kulta zvanog Večni život. Vilhelmsonovo ime kao vođe kulta je Ulfar (vuk, na islandskom), a Večni život propoveda ulfarizam, verovanje da "svako ima pravo da živi večno"

Don Milisav Huan Gonzales Brzi, "Bogati srpski neženja" čiji je foto-album u kitnjastoj ruskoj vili bio jedan od najpopularnijih internet hitova poslednje četiri godine, ipak nije ni Srbin, ni Rus, već stanovnik Islanda s plemićkim poreklom.

Ove nedelje je doživeo veliki povratak na onlajn scenu, s udarnim naslovima u svetskim medijima, od "Dejli mejla" do Hafington posta, kao i medija u Srbiji i celoj bivšoj Jugoslaviji.

Zahvaljujući onlajn pretrazi novinarke Marine Galperin, otkriveni su neki odgovori.

Galperinova je zapravo pomogla da Don Milisav bude otkriven na engleskom govornom području još 2009, ubrzo nakon što su fotografije s njegovog profila na sajtu za upoznavanje "Mambo.ru" prenete na blog "LajvŽurnal".

Na taj način je zavireno u usamljeni život buckastog, sedokosog čoveka koji pozira u svilenom bademantilu i bundama među svojim bogatstvima, s mnogo belog mermera i zlatnog nameštaja u stilu Luja XIV.

Međutim, na sajtu za upoznavanje on je bio predstavljen kao "Igor", 39-godišnji Rus koji živi u Sankt Peterburgu i traži "dostojnu Pepeljugu" uzrasta između 16 i 20 godina. Ipak, kako je Galperinova otkrila, gospodin na slici se ne zove ni Igor.

Kako je onda Igor uopšte postao Don Milisav Huan Gonzales Brzi? Nije sasvim jasno, ali šest nedelja nakon što je Galperinova pisala o Igoru, neko je na srpskom forumu započeo diskusiju.

- Svim neudatim koje žele da život provedu pored mene u svim lepotama moje vile u nastavku mogu videti sve čari mog doma koji sam s ukusom sređivao možda baš za tebe -  pisalo je u poruci, a u potpisu je naveden Don Milisav Huan Gonzales Brzi, i poruka za kraj "javite se".

To je prvi pomen ovog imena na internetu. Nakon Igorovih fotografija, poruka je završena s brojem telefona.

Prigodno, prve tri cifre pozivnog broja za francuski Versaj, ali utvrđeno je da je broj lažan i prekratak. Od svega što je pronađeno, nijedna od ruskih verzija teksta ne sadrži francuski broj telefona, pa je verovatno da je Igor postao Don Milisav na srpskom forumu.

Dakle, ko je čovek u lažnom ruskom Versaju?

Galperinova je otkrila da je on "Veliki Sveti Carević" Vilhelm Ulfar Vilhelmson Romanov, čovek sa severa Islanda koji ponekad živi u Letoniji.

On je lider islandskog kulta zvanog Večni život i tvrdi da je njegova majka velika vojvotkinja Anastasia Nikolajevna Romanova iz Rusije, koju su 1918. godine pogubili boljševici.

Vilhelmsonovo ime kao vođe kulta je Ulfar (vuk, na islandskom), a Večni život propoveda ulfarizam, verovanje da "svako ima pravo da živi večno". Njegov nalog na Tviteru ima samo jednog pratioca i 65 tvitova. Ima i knjigu koja je dostupna na sajtu www.ulfarism.com  (mada će od vas tražiti da donirate preko Pej pala nakon svakog pasusa).

Evo jednog isečka:

"U početku ne beše ničeg. Zatim nastade ništa. Šta nastade beše smrt. Onda se smrt pomerila i zvezde počeše da se okreću. Kada se jedna zveda okreće zajedno sa drugom, tada nastaje elektricitet. Elektricitet je početak života."

I još malo navoda iz knjige:

"Muškarac može da se veri sa najviše četiri žene."

"Slušaćemo bele i pustićemo da beli sude, vladaju i pišu zakone uz blagoslove svih klasa."

Pritom, nekoliko islandskih sajtova navode da Veliki Sveti Carević možda prodaje svoje seksualne usluge za 5.000 islandskih kruna po satu (nešto više od 40 dolara).

Galperina je povezala Don Milisava Juana Gonzalesa Brzog sa Velikim Svetim Carevićem Vilhelmom Ulfarom Vilhelmsonom zato što je originalan članak sa urnebesnim foto-albumom sadržao i čudan Guglov oglas koji je (kao i sam sajt Ulfarizma) tražio novčane donacije.

Ispostavilo se da je novac prikupljao za svoj islandski kult.

Sudeći po njegovom profilu na Fejsbuku, zaposlen je u jednom staromodnom američkom dajneru u Rejkjeviku.

(Telegraf.rs / izvor: Balkanist.net)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikola Milic

    16. oktobar 2013 | 21:04

    Ja sad nista ne kontam majku su mu ubili 1918 god. A on ima 39 god. Znaci da je rodjen 1974 god. Ili ja nisam razumeo tekst ili je neko lud!

  • raki

    16. oktobar 2013 | 21:29

    Nikola, procitaj malo bolje "tvrdi da je njegova majka velika vojvotkinja Anastasia Nikolajevna Romanova iz Rusije, koju su 1918. godine pogubili boljševici", dakle on tvrdi da mu je to majka, a lik je ocigledno malo skrenuo sa puta... :)

  • lana

    16. oktobar 2013 | 22:03

    Sekta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA