SJAJNO: Super-kamion koji smanjuje gužvu na putu (VIDEO)

 
  • 2

Državni put I-15 je dobio mašinu koja transformiše i betonske barikade premešta iz jednog pravca u drugi, ali se kamion kreće sporo i ovo je samo testiranje da bi se utvrdilo da li stvarno pomažu smanjenju gužve na putevima

Amerikanci su pronašli način kako da smanje gužve na auto-putevima i umire nervozu vozačima u špicu. Kamion "Ziper" se kreće po sredini puta, gde su postavljene barikade za razdvajanje pravaca, po potrebi i proceni gužve prave dodatnu traku.

Državni put I-15 je dobio mašinu koja ga transformiše i betonske barikade premešta iz jednog pravca u drugi. Kamion se kreće sporo, samo 12 kilometara na čas. Dnevno ovaj put pređe 169.000 ljudi, koji kažu da na ovoj način mogu da uštede do 20 minuta u vožnji.

Ovo je ipak samo testiranje kamiona u vreme špica, da bi se videlo koliko stvarno pomaže u smanjenju gužve. Da li će ovo pomoći da se smanji saobraćajni kolaps na međudržavnom putu koji spaja Meksiko i Kanadu, pokazaće vreme.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bole

    15. oktobar 2013 | 01:29

    Pa ovo se odavno koristi cak i u Torontu. Kakvo crno testiranje.

  • Mare car

    16. oktobar 2013 | 12:23

    E a znas sta ima ovde kod nas u srbiji? Niiistaaaa! :) mi smo malo zaostali za zivotom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA