VATRENI ODSJAJ: Soliter istopio automobil u Londonu (VIDEO)

 
  • 0

Refleksija sa solitera nazvanog "voki-toki" uticala je na topljenje delova "jaguara", parkiranog u blizini ove zgrade

I TO SE DEŠAVA! Jedan soliter u Londonu "kriv" je zbog topljenja retrovizora i oznake automobila marke "jaguar", koji je bio parkiran nedaleko od ove zgrade.

Kako pišu britanski mediji, ovaj neobičan slučaj dogodio se 29. avgusta popodne, kada je direktor kompanije "Moderna Kontrakts" Martin Lindzi parkirao svog četvorotočkaša u centru Londona. Kada se dva sata kasnije vratio, pronašao je delove svog auta - uključujući i retrovizor i oznaku marke vozila- istopljene.

- Hodao sam niz ulicu i video fotografa kako fotografiše moj auto i pitao ga šta se dešava. Rekao mi je: "Jeste li videli ovaj automobil? Vlasnik neće biti srećan". Rekao sam: "Ja sam vlasnik. Pobogu, ovo je užasno.." - ispričao je Lindzi.

Ubrzo je pronađen i "krivac", jer je na Lindzijev vetrobran bila zakačena poruka sa izvinjenjem i kontakt telefonima kompanija koje su izgradile obližnji soliter, zbog svog oblika nazvan "voki toki". Naime, topljenje je nastalo zbog refleksije svetlosti sa ove zgrade.

U zajedničkom saopštenju kompanija "Lend sekjuritis" i "Kanari Varf" piše:

- Svesni smo zabrinutosti u vezi sa reflektovanjem svetlosti sa ove zgrade i bavimo se tim pitanjem. Ovu pojavu uzrokuje trenutni položaj Sunca na nebu. Taj položaj sada traje oko dva časa dnevno i preliminarni rezultati istrage ukazuju da će trajati još najmanje dve do tri sedmice.

Kao meru predostrožnosti, vlasti Londona odlučile su da zatvore tri parking-mesta u oblasti koja bi mogla da bude pogođena ovim fenomenom.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.co.uk)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA