Ovo su najveći bubnjevi na svetu (VIDEO)

 
  • 0

Čovek koji je opčinjen bubnjevima prošle godine je zvanično ušao u Ginisovu knjigu rekorda udarajući 340 bubnjeva i činela sedeći

Mark Temperato, 56-godišnjak, proveo je poslednjih 36 godina prikupljajući najveći svetski komplet bubnjeva. Ovaj neverovatan instrument je napravljen od 813 delova, uključujući bubnjeve, činele i zvona. Marku je potreban jedan sat da bi udario sve delove.

Mark je oduvek bio opčinjen bubnjevima. Prethodnih godina ručno je pravio komplet bubnjeva i ne planira da stane uskoro. U crkvu u koju ide u Lekvilu, Njujork, koristi ovaj popularni instrument da bi na drugačiji način predstavio duhovnu muziku.

Dodajući svake godine nove delove, Mark koji se predstavlja pod imenom "RevM", nije bio siguran da li poseduje najveći bubanj na svetu. Na nagovor sinova, koji su takođe bubnjari, prijavio se za Ginisov rekord. "RevM" je zvanično prošle godine uvršćen u Ginisovu knjigu rekorda, nakon što je uspeo da udari 340 bubnjeva i činela sedeći. Posle Ginisa, njegova opsesija je porasla, što je rezultiralo sa trenutno 813 delova.

Udaranje svih delova, činela i zvona odjednom se čini kao nemoguć zadatak, ali Marku to uspeva za jedan sat. Potrebno je četvoro ljudi i 15 sati da bi se sklopili svi delovi, a 10 sati da bi se rasklopili.

"RevM" je stao na broju 813, da bi se podudarilo sa njegovim rođendanom - 13. avgus (8-13), ali već smišlja načine da doda još stvari i planira da dostigne brojku od 1.000 delova.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Video: Zove se Skautavo prase i mnooogo je strašan: Najpoznatiji nilski konj na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA