NOVI REKORD: Intervju trajao 30 sati!

 
  • 0

Norveški novinar je razgovarao sa istoričarem i piscem Hansom Olavom Lalumom o raznim temama - američkim predsednicima, krimi-romanima, poratnoj politici u Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i skandinavskim zemljama

Razgovorom o američkim predsednicima, porazima i ličnim pitanjima, jedan novinar i jedan pisac uspeli su danas u Norveškoj da obore rekord u najdužem intervjuu na svetu.

Norveški intelektualac Hans Olav Lalum počeo je da odgovara na pitanja novinara Madsa Andersena juče u podne i taj razgovor je trajao narednih 30 sati.

Maratonski intervju, vođen na sajtu tabloida VGTV, nastavio se danas sa ciljem da razgovor traje 30 sati kako bi se postavio novi Ginisov rekord.

Andersen je pripremio dugu listu pitanja koja su se ticala raznih tema - od američkih predsednika, o kojima je Lalum puno pisao, preko krimi-romana, do poratne politike u Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i skandinavskim zemljama.

Lalum je 39-godišnji istoričar, pisac, kandidat levice na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima i šahista. Njegovi odgovori izazvali su divljenje mnogih, a posebno norveškog velemajstora Magnusa Karlsena.

- Znati pomalo o mnogim stvarima vas čini obrazovanom osobom, ali znati sve o svemu, to je dostojno udžbenika iz istorije - poručio je putem Tvitera svetski broj jedan u šahu.

Andersen i Lalum su tokom intervjua imali pravo na pet minuta pauze svakih sat vremena.

Dosadašnji rekord u najdužem intervjuu držali su od aprila 2012. dvojica Novozelanđanina, novinar Tom Kuper i političar Tim Šadbolt, čiji je razgovor trajao punih 26 sati.

(Telegraf.rs / Izvor: Novi magazin)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA