Pogledajte koje su najčitanije knjige na svetu!

 
  • 3

"Biblija" ubedljivo najprodavanija i najčitanija. Prema zvaničnim podacima, prodata je u 4.390.000.000 primeraka

Najčitanija knjiga na svetu je, prema istraživanju koje je rađeno na osnovu prodaje u prethodnih 50 zemalja, Biblija, govore rezultati ovog ispitivanja. "Sveta knjiga je prema zvaničnim podacima prodata u neverovatnih četiri milijarde i 900 miliona kopija. O njenoj "nadmoći" dovoljno govori podatak da je ispred druge na listi za više od četiri milijarde kopija.

A druga na listi je  "Crvena knjiga" Mao Cedunga, obavezno štivo svakog azijatskog komuniste, na koju su za vreme života poznatog diktatora Kinezi bukvalno gledali kao na "Sveto pismo". Ona je, prema ovim podacima, prodata u 820 miliona kopija.

Treća knjiga po prodaji u poslednjih 50 godina je "Hari Poter" autorke Džoan Ketlin Rouling, koja je prodata u 400 miliona primeraka, i koja je u poslednje vreme njoj donela ogromnu popularnost i bogatstvo.

Nakon "Harija Potera" sledi "Gospodar prstenova" Džona Tolkina sa 103 miliona prodatih kopija, pa Koeljov "Alhemičar" sa 65 miliona prodatih primeraka.

Na šestom mestu na listi se nalazi "Da Vinčijev kod", koji je prodat u 57 miliona primeraka, a na sedmom je "Sumrak saga" sa 43 miliona primeraka. Na osmom mestu na listi je  klasik "Prohujalo sa vihorom" koji je prodat u 33 miliona kopija.

Na začelju liste se nalaze "Misli i obogati se" Naopeleona Hila sa 30 miliona prodatih primeraka, dok je na poslednjem, desetom mestu "Dnevnik Ane Frank", koji je prema zvaničnim podacima prodat u 27 miliona primeraka.

(Telegraf.rs / Izvor: Jaredfanning.com)

 

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mabula

    15. mart 2013 | 13:42

    Zato ćeš ti uvek biti nezadovoljština

  • nezadovoljština

    14. mart 2013 | 23:16

    E pa dragi privrednici, umesto da proizvodite i prodajete hranu, pređite na prodaju magle. Četiri milijarde dovoljno govore.

  • русија

    16. mart 2013 | 23:08

    и дебилчина

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA