Devojka (20) zatočena u telu deteta (VIDEO)

 
  • 11

Bruk Grinberg iz Amerike pati od poremećaja "Sindrom X" usled koga ne može da raste i zbog kojeg je velika enigma za lekare koji već godinama ne mogu da nađu lek. Iako ima 20 godina, devojka izgleda kao dete od četiri

Bruk Grinberg iz Amerike možda izgleda kao četvorogodišnje dete, ali u stvari, verovali ili ne, ima 20 godina. Kao da to nije samo po sebi dovoljno, njene kognitivne su sposobnosti na nivou deteta od godinu dana.

Kako su rekli njeni roditelji tokom gostovanja u emisiji "Keti", Bruk, koja je rođena 1993. godine, ne može da priča, ima zubiće kao dete i putuje u kolicima za bebe.

Njen otac Hauard Grinberg istakao je kako je Bruk samo od prve do četvrte godine rasla.

- Počela je malo da napreduje, međutim, nakon četvrte godine stala je i ostala istog rasta. Od tada nije porasla ni centimetar - rekao je očajni otac koji pored Bruk ima i ćerku Karli (17).

Nesrećnu devojčicu su pregledali najugledniji lekari koji već godinama ne mogu da pronađu lek za njenu bolest koju su definisali kao "Sindrom X".

Doktor Erik Čad rekao je kako Bruk nema povećan broj hromozoma i da joj endokrini sistem sasvim normalno funkcioniše.

- Njen poremećaj je medicinska enigma. Zaista niko ne zna šta je izazvalo zaustavljanje njenog telesnog rasta i mentalnog razvitka - rekao je lekar.

Naučnici tvrde da bi detaljno istraživanje stanja devojčice pomoglo u pronalaženju leka za druge bolesti kao što je Parkinsonova ili Alchajmerova. Trenutno se vrše ispitivanja kako bi se utvrdilo da li roditelji imaju neke gene koji su mogli da izazovu devojčicin poremećaj.

Pogledajte video-snimak:

(I. D. )

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • dobar vam engleski

    15. januar 2013 | 19:32

    Kako 20 kad kaze u klipu da ima 12??? Koji ste vi prevaranti

  • Sandra

    15. januar 2013 | 23:51

    Emisija je snimana pre nekoliko godina. Ja sam gledala emisiju o ovoj porodici na TLC-u. Snimali su nekoliko dana kako izgleda zivot sa njom i njihove i njene svakodnevne aktivnosti. ( Ona je 93god, a sada je 2013.god...sto ce reci 20god).

  • Blabla

    15. januar 2013 | 22:45

    Ovo je mator video, iz 2005. godine... Rođena je 20. Jula 1993. godine, tako da računajte...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA