TRAGIČNO: Zbog misteriozne infekcije devojci amputirali obe noge!

 
  • 0

Tabita Šulke (18) počela je da se oseća loše na Dan zahvalnosti, a simptomi su ukazivali na najobičniji grip. Međutim, uskoro joj se razvila gangrena na nogama

Tinejžerka iz Oregona, američke savezne države na pacifičkoj obali, zbog krajnje tajanstvene infekcije ostala je bez obe noge, a doktore ostavila u potrazi za odgovorima šta se, zapravo, dogodilo.

Tabita Šulke (18), devojka koja je želela da svoju budućnost posveti drugima misionarskim radom, sada se bori za svoj život u bolnici u Portlandu. Počela je da se oseća loše na američki praznik Dan zahvalnosti, a simptomi koje je imala bili su slični simptomima gripa, sve dok nisu počele da se dešavaju čudne stvari pa joj se uskoro razvila gangrena na nogama.

- Noge su joj izgledale kao da je promrzla na snegu, potpuno su pocrnele - rekla je Tabitina tetka Keti Cimerman.

DOKTORI SU BILI IZGUBILI NADU

Odveli su je u obližnju bolnicu, a stanje joj se pogoršavalo velikom brzinom. Doktori su već počeli da gube nadu da će moći da je spasu. Porodicu su obavestili da će devojka umreti i da dođu da se oproste od nje.

U poslednjem pokušaju da spase Tabitu, bolnica je kontaktirala s medicinskim centrom "Legasi Emanuel", od koga su tražili da im pošalju tim koji je devojci trebalo da pomogne posebnom tehnikom pružanja pomoći srcu i plućima, koja više ne funkcionišu normalno. Ali gangrena, uprkos svemu, nastavila je da širi, zbog čega su hirurzi bili prisiljeni da joj amputiraju obe noge do kolena.

Doktorima još nije jasno zbog čega je zdrava tinejdžerka postala kritični bolesnik koji se bori za život. Neki znakovi upućuju na šok sindrom, bolest sa 50 odsto šanse za preživljavanjem, a koju uzrokuje određena vrsta stafilokoka. Sindrom često na početku izgleda kao grip, ali ubrzo prerasta u groznicu koju prate nizak krvni pritisak i otkazivanje organa.

U svakom slučaju, ova tragična a nekada lepa mlada devojka danas je otečena i puna modrica.

(M. B. / Izvor: 24sata.hr / Foto: 24sata.hr)

Video: Strahinja Đorić: Kineske kopije više ne možete otkriti golim okom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA