ŽIVOT VISI NA KONCU: Devojčica (9) pije šest čaša mleka dnevno da ostane živa!

 
  • 3

Holi Lindli iz Donkastera ima, naime, poremećaj metabolizma glikogena, što znači da njeno telo ne može da pretvara hranu u energiju, pa sa mlekom mora da konzumira kukuruzno brašno jer sadrži skrob koji sporo oslobođa energiju tokom noći i tako je održava u životu

Holi Lindli iz Donkastera u Engleskoj devojčica je koja svakoga dana mora da popije šest čaša mleka, i to samo u cilju golog opstanka! Devetogodišnja Holi, naime, ima poremećaj metabolizma glikogena, što znači da njeno telo ne može da pretvara hranu u energiju.

Pošto i dalje ne postoji lek za ovaj poremećaj, ona pred odlazak na spavanje mora da popije čašu mleka sa pet kašika kukuruznog brašna da ne bi pala u komu. Kukuruzno brašno sadrži skrob koji sporo oslobađa energiju tokom noći i tako je održava u životu.

Devojčicina majka Karen (35) kaže da je od pre tri godine, kada je počelo Holino lečenje, potrošila 2.000 funti samo na mleko.

- Holi voli mleko, ali ne želi baš svako veče da ga pije. Nateram je objašnjavajući joj da je to za njeno dobro - priča Karen.

Lekari su uspostavili dijagnozu ove retke bolesti pre tri godine, kada je Holi kolabirala u kući. Bila je u teškom stanju, ali je prvi komšija uspeo da je oživi.

Doktori su primetili da je Holina krvna slika loša i ubrzo su zaključili da je obolela od retke bolesti koja pogađa jednog od tri miliona ljudi. Nivo energije u njenom organizmu je morao da bude često praćen, pa ju je majka budila na svaka dva sata da bi pojela parče tosta.

- Živeli smo na ivici, pod stresom, a bolnica nam je bila druga kuća. Da je nisam hranila tokom noći, pala bi u komu. Sada bolje razumemo bolest i možemo da je kontrolišemo - kaže Karen.

Da bi bila zdrava, Holi mora da popije i šest čaša mleka u toku dana. Kako bude starila, trebaće joj više energije, pa će broj čaša mleka morati da bude povećan.

- U početku je bilo teško, ali se Holi sada navikla da ga pije s kukuruznim brašnom. Ne sviđa joj se jedino kada stigne do dna na kome ostane zgusnuto brašno - priča Karen.

(M. B. / Izvor: Mojportal.ba)

Video: Misteriozan fenomen snimljen na nebu, mreže se usijale, evo o čemu se radi: Koliko Sunca vidite?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nemanja Malesevic

    23. novembar 2012 | 17:29

    Nadam se da poseduje mlekaru

  • darko nutricionist

    23. novembar 2012 | 21:33

    ovo je nemoguce od kad proteini daju energiju tjeli ja kao nutricionist preporucujm nrk pojrdr dvije crne cokolade i casu mljeka ujutro a za dorucak tanjur palente i navecer jednu casu mljeka za dvije velike zlice secera i mtabolizam ce se pocet navikavat na to!

  • marija

    23. novembar 2012 | 21:41

    i meni je isto poremecaj metabolizma gliko gena jedva su mi utvrdili doktori sta je u pitanju ne koristim nista od lekova morala sam da izbacim slatko skroz i zdrava ishrana ali nista nema poboljsanja pa bih volela ako ima neko isti slucaj da napise kakve simtome imaju oni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA