ODUZIMA DAH: Iranska džamija koja ostavlja bez teksta! (FOTO)

 
  • 0

Njeni vitraži propuštaju zrake sunca po persijskim tepisima u svim mogućim bojama, i tako stvaraju rajski osećaj onima koji se u njoj nađu

KAKAV BISER ARHITEKTURE! Islamske svetinje čuvene su u svetu po svojim geometrijskim šarama, arabeskama, s obzirom na to da ova vera zabranjuje prikazivanje likova, ali unutrašnjost ove iranske džamije oduvaće svojom lepotom i veličanstvenošću čak i ljude koji su upoznati sa svim krasotama muslimanskog graditeljstva.

Na sat i po vremena leta daleko od Teherana, grad Širaz, sa populacijom od 1,2 miliona i preko 200 istorijskih spomenika, krije u sebi našoj (ali i zapadnoj) javnosti malo poznatu džamiju Nasir al-Mulk.

Njeni vitraži propuštaju zrake sunca po persijskim tepisima u svim mogućim bojama, i tako stvaraju rajski osećaj onima koji se u njoj nađu.

Čak i ako niste religiozna osoba, a kamoli pripadnik druge najveće svetske religije, nećete moći da ostanete ravnodušni pred ovim božanskim prizorima.

Pogledajte foto-galeriju:

(M. B. / Foto: Tokyolifekoach)

Video: Strahinja Đorić: Kineske kopije više ne možete otkriti golim okom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA