PRSLI OD GANGNAM STAJLA: Korejci prave vino od fekalija svoje dece (VIDEO)

Piće "tongsul" pravi se od psećih, pilećih ili ljudskih fekalija, sve zavisi od toga šta vam je "pri ruci". Vlasnik restorana u kome se ovo piće prodaje ističe da je veoma lekovito i da je sastojak za poslednju flašu pripremao od fekalija svoje dece

  • 2

Tongsul ili "piće od fekalija" je korejsko vino koje se pravi od mnoštva različitih sastojaka, ali najbitnije su, verovali ili ne, fekalije! U zavisnosti od toga šta vam je pri ruci, mogu se iskoristiti pseće, pileće ili ljudske, nakon čega se ta smesa ostavlja tri meseca "da odstoji", kako bi došlo do fermentacije proizvoda.

Ovo krajnje bizarno piće, koje mnogi konzumiraju zbog njegovog "lekovitog dejstva", više zvuči kao urbana legenda, ali je ipak istina.

Naime, kako bi istražio njegovo poreklo, jedan novinar iz Japana uputio se u restoran "Dokdo" u Koreji u kome se ovo piće pravi i prodaje. Upitavši vlasnika za detaljniji način pravljenja, ostao je u šoku.

- Tačno je, "tongsul" se pravi od fekalija u kombinaciji sa lekovitim biljkama. Međutim, ne preporučujem vam da ovo pokušate sami da napravite kod kuće - rekao je vlasnik i dodao da je kao sastojak za poslednju flašu koristio fekalije svoje dece.

- Komšije bi vas izbacile iz zgrade zbog neprijatnog mirisa, to je sigurno, zato izmet prvo treba da ugrejete u mikrotalasnoj da bi se lakše razložio. Pored toga, veoma bitan sastojak su i kosti od mačića - objasnio je vlasnik.

Flaša ovog lekovitog pića košta 65 američkih "zelembaća", a prema rečima novinara koji je posetio ovaj restoran, ono  zaista nema nikakav miris, ni približan fekalijama. Što se tiče ukusa, kako sam priznaje, nije se još usudio da ga proba.

Pogledajte video-snimak celog putešestvija japanskog novinara, koji je u Južnu Koreju otišao samo da bi napravio reportažu o "tongsulu":

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA