ČUDESNO: Dečak (2) oživeo sat vremena NAKON vađenja iz jezera (FOTO)

 
  • 2

Jednog sunčanog nedeljnog podneva u martu ove godine, dok su mu roditelji pripremali ručak, odlutao je od dadilje koja ga je čuvala i upao u jezerce u vrtu. Iako ima ozbiljno oštećenje mozga, Jago se oporavlja

Jago ima samo dve godine, a već je njegov život možda zauvek obeležen užasnom nesrećom koja mu se desila: udavio se u jezeru (da, dobro ste pročitali) i bio mrtav, ali se sat vremena nakon vađenja njegovog tela iz jezera vratio u svet živih - međutim, ne bez posledica, pošto mu je ovaj događaj ozbiljno oštetio mozak.

- Ironija je u tome što smo sebe smatrali izuzetno opreznim roditeljima. Naša deca su centar našeg sveta i sve što smo ikada planirali planirali smo imajući njih na umu - kaže Barni (44), Jagov otac, koji je direktor krupne firme za asfaltiranje puteva.

Jago je pravi ratnik: prohodao je već sa 11 meseci, izvlačio se iz ruku svog oca i trčao ka vratima pokušavajući da izađe: bio je izuzetno nestrpljiv da pređe na sledeći nivo.

Do nesreće je došlo iznenada.

Jednog sunčanog nedeljnog podneva u martu ove godine, dok su mu roditelji pripremali ručak, odlutao je od dadilje koja ga je čuvala i upao u jezerce u vrtu.

- Sećam se da sam prišla našoj dadilji da je pitam gde je Jago. Kada mi je rekla da je mislila da je sa nama, odmah mi se smračilo - priseća se Lin, Jagova majka.

Kada je došla do jezerceta, dete je ležalo na stomaku, sa licem pod vodom.

- Bio je plav i nije disao. Već sam se oprostila od njega. Išla sam na kurs prve pomoći, ali nisam bila u stanju da mu dajem veštačko disanje, jer je on za mene već bio mrtav. Nisam mogla da hodam, bukvalno sam na kolenima došla do kuće. Vrištala sam kao kad sam ga rađala - dodaje ona.

Nakon desetak minuta stigla je policija, a odmah za njima i hitna pomoć, koja se odmah dala u pokušaj oživljavanja malog Jaga. Njegovi roditelji, koji nisu mogli da podnesu da prisustvuju celom postupku, povukli su se u dnevnu sobu da bi oplakivali smrt svog najmlađeg sina.

Ali onda - jednako iznenadno kao i njegova smrt - mališan je dao prve znake života.

- Ima puls! - viknuo je jedan od lekara.

- Još nije gotovo - nadovezao se Barni, pozvavši svoju ženu, koja nije mogla da veruje svojim ušima.

Međutim, to je bio samo početak borbe malog Jaga, pošto je - kako smo već pomenuli - završio sa ozbiljnim oštećenjem mozga. Ipak, on se svakoga dana sve više i više oporavlja, iako su prognoze maglovite. Počeo je da izgovara reč "mama", reaguje na muziku, ima neoštećen vid i može da podigne glavu. Međutim, niko ne zna do koje mere će uspeti da razvije normalan život.

(M. B.)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • internet marketing

    31. oktobar 2012 | 11:08

    ali nema odgovora, Iznutra muzika, Bože, ona za sate samoće i cedulja koja ispada.

  • SLAVA BOGU

    1. novembar 2012 | 19:51

    STA JE TU CUDESNO? SLAVA BOGU I NJEMU SE SAMO ZAHVALITE "

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA