UZNEMIRUJUĆE: Parkur, najopasniji sport na svetu! (VIDEO)

 
  • 0

Snimak prikazuje dečaka koji pokušava da preskoči ogradu, ali gubi ravnotežu i udara svom silinom o beton. Nakon toga on ostaje da leži, dok mu se cela jedna strana tela trza

Parkur - koji Vikipedija definiše kao veštinu kretanja čiji je cilj preći sa jednog mesta na drugo u što kraćem vremenskom roku, prelazeći razne prepreke koristeći veštinu tela, obično u gradskim uslovima - odavno je u vezi sa urbanom populacijom, a u gradskim sredinama je "u modi".

Veština, koja je popularnost stekla ogromnim svetskim uspehom video-igrice "Princ Persije", međutim, nije samo glamurozni način na koji dečaci pokušavaju da zadive devojčice, već je, takođe, i opasna rabota koja može da dovede do ozbiljnih povreda. Neviđene vratolomije podjednako su opasne kao standardni skokovi koji ne mogu da se završe sa povredama, barem ne "na papiru".

Snimak koji je pred vama pokazuje da je to ipak moguće: dva dečaka trče ulicama nama nepoznatog grada (koji liči na predgrađe Sao Paola, ili neke druge južnoameričke metropole), i nakon početnog koluta unapred pokušavaju da preskoče visoku ogradu.

Da budemo precizni, samo jedan dečak to pokušava, ali gubi ravnotežu i pada snažno udarajući u beton desnim ramenom. Ostaje da leži, a udarena strana tela počinje da mu se trza.

U jednom trenutku se podiže, dok njegovi prijatelji zovu hitnu pomoć, ali nije u stanju da stane na noge.

Epilog nam, nažalost, nije poznat, ali je snimak sam po sebi svedočanstvo. Ako želite da se bavite parkurom, ako želite da budete traser, vodite računa.

Pogledajte video:

(M. B.)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA