DO GUŠE U TRAVI: Automobili prekriveni rastinjem usred centra grada (FOTO)

 
  • 0

Ono što na prvi pogled izgleda kao pobeda prirode nad civilizacijom koja je svirepo uništava, zapravo je umetnička instalacija tajvanskih umetnika koji na ovaj način žele da daju omaž boginji Naturi i da skrenu pažnju na održivi razvoj

Tajvanski umetnici zaista umeju da sve pretvore u umetničko delo. To je slučaj i sa postavkom koja se nalazi ispred jedne od centralnih zgrada ovog grada gde su prikazana dva automobila koja tonu u svetlozelenu, sjajnu travu.

Scena podseća na posledice koja za sobom ostavlja poplava, kada prirodne sile progutaju sve pred sobom. Ostaci vozila izviruju i naziru se na površini trave, postajući pri tom deo prošlosti, kada objekti koji je napravila ljudska ruka nastavljaju da postoje i funkcionišu u relaciji sa prirodnim ograničenjima.

Ne postoji jasno objašnjenje kako i na koji način su kola dospela u centar grada, ali prema rečima umetnika koji su tu instalaciju postavili ovde je reč o poštovanju prirode i skretanju pažnje na održivost.

(B. T. / Foto: David Sketchbook)

Video: Strahinja Đorić: Kineske kopije više ne možete otkriti golim okom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA