KOLUMBIJCI PUNE "DUFF": Bije se bitka za omiljeno pivo Homera Simpsona!

 
  • 0

"20th Century Fox" je tražio povlačenje piva sa tržišta, ali su Kolumbijci odlučni i podsećaju da ono postoji samo u crtanom filmu, ne i u stvarnom životu, kao i da su oni prvi počeli njegovu proizvodnju

Dva kolumbijska biznismena bore se sa "20th Century Fox" oko dozvole da proizvode pivo inspirisano serijom Simpsonovi. Ovo pivo se prvo zvalo Daf (Duff), kao i pivo koje Homer Simpson pije u seriji, ali mu je kompanija promenila naziv u DaH (DuH) i sada se stilizovana slova "ff" mogu takođe videti i kao veliko slovo H.

- Jako je ukusno i neverovatno je da možete da pijete pivo iz Simpsonovih a da ne morate da idete u kafanu kod Moa - izjavila je devojka iz jednog bara u Bogoti.

Prvo pivo prodato je 2009. godine u baru u Bogoti, dok se sada prodaje u sedam kolumbijskih gradova.

Nakon što ih je "20th Century Fox" tužio za kršenje autorskih prava i zahtevao da sklone proizvod sa tržišta, ime je pomenjeno i korporacija je tvrdila da se proizvod zove DuH.

Sud se složio sa "20th C. F." i naredio povlačenje piva sa tržišta. Međutim, kompanija je odlučna - pivo postoji samo u crtanom filmu, a ne u stvarnom životu, zato podsećaju da su prvi počeli njegovu proizvodnju.

(M. B.)

Video: Strahinja Đorić: Kineske kopije više ne možete otkriti golim okom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA