SPEKTAKULARNO: Providna crkva krasi holandski krajolik (FOTO)

 
  • 0

Pomoću horizontalnih ploča ovaj se hram transformiše u transparentni umetnički objekat, a u zavisnosti od perspektive posmatrača, ili je stabilna građevina ili objekat koji se rastvara u prekrasnom predelu iza sebe

Arhitekte Piterjan Gijs i Arnut Van Varenberg su briljantni umovi koji stoje iza dizajna ove spektakularne providne crkve, nazvane "Čitanje između redova".

Crkva je visoka deset metara i načinjena je od 100 slojeva i 2.000 stubaca čelika, a sagrađena je na temelju od armiranog betona. Pomoću horizontalnih ploča, tradicionalni hrišćanski hram transformiše se u transparentni umetnički objekat.

U zavisnosti od perspektive posmatrača, crkva je ili velika i stabilna građevina ili objekat koji se "rastvara" u prekrasnom predelu iza sebe. Kada gledate spolja kroz zidove crkve, okolni se krajolik apstraktnim linijama redefiniše u vašim očima.

"Čitanje između redova" nema jasno definisanu svrhu, i fokusira se na vizuelno iskustvo kao takvo. Međutim, prisustvovati verskoj službi u njoj verovatno bi predstavljalo neizrecivo snažno religiozno iskustvo.

Nalazi se u Limburgu, najjužnijoj od dvanaest nizozemskih provincija.

Pogledajte našu foto-galeriju:

(M. B.)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA