Istorijski primerak: Za 15.000 evra možete dobiti automobil sa opremom KGB-a, prešao samo 25.000 kilometara (FOTO)

 
  • 2

Poslednji primerak proizveden je 1999. godine

Tatra T613 je model koji je obeležio poslednje decenije jednog od najstarijih proizvođača automobila na svetu. Luksuzna limuzina karakterističnog dizajna bila je rezervirana za državne službenike, a od nje nije prezao ni KGB.

Najbrži policijski automobili na svetu: Kreću se 407 km/h, voze ih žene, a muškarci mole da ih njima jure i uhapse (FOTO) (VIDEO)

Na eBay-u je osvanuo primerak upravo sa takvom istorijom. Automobil je u savršenom stanju. Njegov 3.5 V8 motor odradio je samo 25.000 km, dok je ostatak automobila takođe savršeno očuvan. Radi se o primerku koji je ručno proizveden 1989. godine.

Početna cena za ovaj automobil je bila samo 7.400 evra. Sada je cena udvostručena, ali kupac sa automobilom dobija i KGB-ovu opremu, od montažnih rotacijskih svetala do uputstva na ruskom.

Podsetimo, Tatra T613 je bila sve samo ne jeftin automobil. Jedan od retkih ponosa Istoka prodavao se i na zapadu, a cena je početkom 1990-tih bila oko 35.000 evra.

Tatra je definitivno jedan od najzanimljivijih auto proizvođača u ovom delu Europe i šire. Osim same činjenice da se radi o drugoj najstarijoj fabrici u svetu s neprekinutom proizvodnjom vozila, Tatra je poznata po brojnim tehnološkim dostignućima, ali i po posebnim modelima.

Premotamo li vreme do 1973. i preskočimo li nekoliko fascinantnih automobila dolazimo do vremena kada Tatra predstavlja T613. Model donosi novi dizajnerski izraz koji potpisuje italijanski Vignale, a tehnološki je bio jedan od najnaprednijih automobila svog vremena.

Zadnje godine koristio se kao T700, a poslednji primerak proizveden je 1999. godine.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / eBay)

Video: Misteriozan fenomen snimljen na nebu, mreže se usijale, evo o čemu se radi: Koliko Sunca vidite?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • toplistanadrealista

    29. mart 2017 | 22:22

    Najstarija fabrika automobila u evropi je skoda, dok je Ceska bila najjaca ekonomija do drugog rata!

  • Mako

    29. mart 2017 | 22:09

    Glupost,komplet za praćenje i prisluškivanje,dosta dobar može se kupiti za 4000 evra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA