Ovako Bosanci igraju PICIGIN: Skinuli se u gaće, valjali u blatu i vozili na gumi, a tek da vidite komentar Hrvata (VIDEO)

 
  • 4

Skinuli se polugoli i valjali se u blatu...

U mostarskom Centru II loše vreme i nedostatak mora nisu omeli ovih šest mladih entuzijasta da tokom praznika Maškare (Poklade) zaigraju picigin - i to u lokvi pored igrališta.

BRITANCI IH UNIŠTILI: Ovo je Hrvatska koju ne možete da vidite u katalozima (FOTO)

Nesvakidašnji prizor sa uživanjem je popratila i nekolicina gledalaca, a snimak malih majstora i njihovog 'picigina na mostarski način' ubrzo je završio i na društvenim mrežama, odnosno objavio ju je na svojoj Fejsbuk stranici portal Bljesak.info.

U jednom trenutku igra bi se "zahuktala" kada bi neko od igrača završio na automobilskoj gumi, samo u gaćama.

"Kako im je išla igra, procenite sami, mi im dajemo peticu za faktor zabave", objavili su na malo provokativan način hrvatski mediji.

Picigin je inače amaterska igra koja se igra loptom na peščanoj plaži, u plićaku. Picigin je igra u kojoj nema pobednika i zbog toga se teško može govoriti o strogim pravilima. Osnovna pravila su vrlo jednostavna: pet igrača u moru dobokom deset do dvadeset centimetara raspoređenih u krug međusobno se dodaju lopticom udarajući je dlanovima, nastojeći pri tom da loptica ne padne u more.

Picigin se razvio iz posebnog splitskog vaterpola na suvom, i od Prvog svetskog rata igra se na splitskim Bačvicama.

(Telegraf.rs)

Video: Želja mu je bila da se vozi na đubretarskom kamionu, a onda ga je slučajno prevrnuo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA