Papiga sa Novog Zelanda seksualno zlostavlja ljude! (VIDEO)

 
  • 0

Mužjaci ovih papiga emotivno se povežu sa svojim čuvarima, pa njih pre dožive kao partnere za parenje nego ženke vlastite vrste

Kakapo ili noćna papiga jedini je neleteći papagaj na svetu, a još je neobičniji zbog činjenice da mužjake te vrste češće seksualno privlače ljudi nego njihove ženke. Zbog toga je njihova populacija na Novom Zelandu pred izumiranjem.

Oni koji su imali prilike da se nađu licem u lice s ovom divovskom i tromom zelenom pticom kažu da je zanimljiva jer ima vrlo neobičan karakter.

Inače, žive čak do 90 godina, a pare se neobično retko, tek u onim sezonama kad autohtonog voća ima u velikim količinama.

Trenutno se njihovi spasioci najviše bore s tim što se mužjaci emotivno povežu sa svojim čuvarima, pa njih pre dožive kao partnere za parenje nego ženke vlastite vrste.

Istraživači su u ranim danima rada sa kakapo papigama pokušali da okrenu tu njihovu neobičnu karakteristiku u svoju korist. Tako su osmislili i nosili kacige s udubljenjima, u kojima su pokušali da skupe spermu s obzirom na to da su im se ptice uvek penjale upravo na glavu.

Tek se uz ogroman trud konzervacionista njihov broj uspeo popeti s 50 jedinki 1990. godine na 126 ove godine. Zapravo, njihova je populacija u padu još od 19. veka, kad su se Novim Zelandom prvi puta proširile štetočine, mačke i psi.

(Telegraf.rs / Jutarnji list)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA