POLA VEKA KASNIJE: Potera za odbeglima iz Alkatraza i dalje traje! (FOTO)

 
  • 0

Frenk Moris i braća Klarens i Džon Englin, koji su bili osuđeni na kaznu zatvora zbog pljačke banke, pobegli su iz zloglasne "Stene" u noći 11. juna 1962. godine. Potraga će se nastaviti sve dok sva trojica ne budu uhapšena, ili, barem u teoriji, napunila 99 godina, naglašava američka policija

Pola veka nakon spektakularnog bekstva trojice zatvorenika sa ostrvskog zatvora Alkatraz u zalivu San Francisko, američke vlasti nisu odustale od potere za njima, verujući da će ih jednog dana ipak naći.

Kako prenosi Rojters, Frenk Moris i braća Klarens i Džon Englin, koji su bili osuđeni na kaznu zatvora zbog pljačke banke, pobegli su iz zloglasne "Stene" u noći 11. juna 1962. godine.

Iz zatvora su izašli kroz ventilacione kanale u koje su dospeli tako što su kašikama probili rupu u betonskom zidu ćelije. Pre odlaska, u krevete su postavili lutke koje su napravili od papira kako ne bi izazvali sumnju čuvara.

Navodno su napustili ostrvo na splavu sastavljenog od pedesetak kišnih mantila.

Većina istoričara je ubeđena da su se sva trojica udavila u ledenim vodama zaliva, ali činjenica je da njihova tela nikada nisu pronađena.

- Oduvek sam mislila da su uspeli, i nisam promenila mišljenje - kazala je Meri Englin Vajdner, sestra braće Englin, na konferenciji za štampu koja je juče održana u Alkatrazu.

Američka policija zvanično još uvek vodi istragu i analizira svaki trag koji bi mogao da ih odvede do Frenka Morisa i Klarensa i Džoša Englina, koji bi danas imali 85, 81, odnosno 82 godine.

Potraga će se nastaviti sve dok sva trojica ne budu uhapšena, ili, barem u teoriji, napunila 99 godina, naglašava američka policija, dodajući da bi se slučaj smatrao rešenim i u slučaju da njihova smrt bude zvanično utvrđena.

Istraga predstavlja "upozorenje za sve begunce, da bez obzira na proteklo vreme, mi nastavljamo da vas tražimo kako bi vas isporučili pravdi", poručio je maršal Don O''Kif.

(I. D. / Tanjug)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA