U ovom selu zaista pretvaraju VODU U VINO, svi mogu da piju sa fontane ČITAVOG DANA BESPLATNO (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 0

Meštani ohrabruju sve zainteresovane da posete fontanu, ali upozoravaju da ova privilegija nije za pijanice i razbojnike

U selu Abruzo u Italiji meštani su instalirali fontanu vina u centru grada, iz koje teče domaće vino i može se konzumirati ceo dan potpuno besplatno.

ITALIJANI U PANICI: Ako Britanija izađe iz EU, šta će biti s našim vinom PROSEKOM?

Abruzo je važna tačka na putu hodočašća Kamino di San Tomaso, tačka koja hiljadama godina privlači posetioce. Mnogi koji se odlučuju na put hodočašća obilaze Ortona katedralu gde se nalaze  kosti Isusovog učenika Tome. U tom kontekstu fontana ima biblijski smisao, jer "pretvara vodu u vino".

Ovo nije prvi put da je fontana vina napravljena u Italiji. Ali nasuprot sličnoj fontani koja se nalazi u Marinu i radi samo za vreme festivala grožđa, fontana u  selu Abruzo radi cele godine.

Meštani ohrabruju sve zainteresovane da posete fontanu, ali upozoravaju da ova privilegija nije za pijanice i razbojnike. Za sada nije bilo incidenata, posetioci su obilazili fontanu uz dužno poštovanje i dokazali još jednom da je Evropa magično mesto.

(Telegraf.rs / Izvor: lostateminor.com)

Video: Kad ti u venama teče krv heroja: Dečak bez razmišljanja spasao baku od napada razjarenog bika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA