Ostavite dinar u zamrzivaču uvek pre nego što izađete iz kuće, evo zašto!

 
  • 10

Kad pročitate ovaj trik, probaćete ga odmah!

Ukoliko ostavite dinar u zamrzivaču kada napuštate stan na duže vreme, možete da utvrdite ukoliko je i koliko dugo je nestajala struja.

Da li ste ikada došli s posla i primetili da vaši digitalni satovi pokazuju pogrešno vreme? Možda je došlo do nestanka struje, ali nikako ne možete znati koliko dugo nije bilo struje, zar ne?

Možda je u pitanju i nekoliko dana, što dovodi do odmrzavanja hrane i njenog kvarenja. Kada struja dođe namirnice se ponovo smrznu i vi skoro da ne primetite da su odmrzavane. Kao što je poznato, to može biti veoma opasno, jer za neke prehrambrene proizvode postoji rizik od širenja salmonele i drugih bakterija.

Ali Šeila Pulanco Rusel ima rešenje za ove probleme. Na svom Fejsbuk profilu je podelila trik kako da saznate koliko dugo je vaš zamrzivač bio bez struje.

Da li je hrana i dalje za konzumiranje ili je suviše dugo stajala na toplom - saznajte jednostavno. Za to su vam potrebni:

-šolja

-novčić

-voda

Sipajte vodu u šolju i stavite u zamrzivač da se zaledi. Kada u šolji ostane samo led, na vrh stavite i novčić i potom vratite u zamrzivač. Kada se npr. nakon godišnjeg odmora vratite kući, pre konzumiranja hrane iz zamrzivača, pogledajte gde se novčić nalazi!

Ako je novčić i dalje na vrhu ili eventualno na sredini kocke leda u šolji, ili nije bilo nestanka struje, ili je struja nestala za kratko, pa se voda samo delimično otopila. Ukoliko se pak novčić sada nalazi na dnu šolje, to znači da struje nije bilo dovoljno dugo da se voda skroz otopi, a novčić potone skroz do dna. Tada je bolje da hranu iz zamrzivača ne spremate svojoj porodici.

(Telegraf.rs / Izvor: radiosarajevo.ba)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mića

    19. oktobar 2016 | 11:22

    Ja znam za taj trik ali sa 5 dinara.

  • ferrari909

    19. oktobar 2016 | 14:05

    Neverujem ja dinaru nista pa to radim samo sa evrom, jer ovaj prvi uvek potone kad se vratim sa odmora.....

  • Јасмина

    19. oktobar 2016 | 13:57

    Одличан савет.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA