ALEKSANDRA JE NAJMLAĐA MILIJARDERKA NA SVETU: Evo kako je došla do ogromnog bogatstva (FOTO)

 
  • 4

- Nije samo novac dovoljan za uspeh - rekla je najmlađa milijarderka koja se ove godine našla na Forbsovoj listi najbogatijih

Aleksandra Andersen (19) iz Norveške koja se bavi profesionalnom dresurom konja, našla se na Forbsovoj listi najbogatijih. Na njenom računu se nalaze neverovatne 1,2 milijarde dolara.

SVE JE VIŠE MILIJARDERKI: Evo gde ima najviše prebogatih žena!

Ona i njena sestra Katarina (20) prvi put su se pojavile na listi kao 1475. po bogatstvu. To se dogodilo tako što im je njihov otac Johan preneo udeo u svojoj kompaniji "Ferd Holdings" 2007. godine. Inače, porodica Andersen je ostvarila veliko bogatstvo u duvanskoj industriji generacijama unazad.

Ova kompanija je prodata za 500 miliona dolara 2005. godine, a novac je investiran u nekretnine i fondove. Dve godine kasnije otac im je dao 80 odsto njegovih akcija u kompaniji "Ferd Holdings".

- Osećam veliku odgovornost. Smatram da sa jedne strane ovo nisam zaslužila dok sa druge strane želim da unapredim kompaniju i učinim je boljom. Naći način da uzvratite ono što ste dobili je veoma teško - rekla je ona.

Katarina i Aleksandra su se našle na listi zato što imaju preko 17 godina i u obavezi su da objavljuju njihov porez, što znači da je njihovo privatno bogatstvo postalo javno. Iako ima ogromno bogastvo, ova devojka najviše vremena provodi sa svojim konjima kod kuće u Nemačkoj, gde se profesionalno bavi jahanjem.

A photo posted by Alexandra (@alexandraandresen) on

A photo posted by Alexandra (@alexandraandresen) on

A photo posted by Alexandra (@alexandraandresen) on

(Telegraf.rs/ Izvor: independent.co.uk)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • djenka

    3. mart 2016 | 21:20

    Iz naslova ja sam pomislio da je dete samo napravilo bogatstvo, medjutim -nasledila , sto je isto O.K. Sto da ne kome je pisano i ko moze , puno srece i pamet u glavu!

  • Saša

    3. mart 2016 | 21:34

    Lepa devojka

  • АБВ

    4. mart 2016 | 13:56

    Лако је бити светац кад ти је бог отац. Наследила ништа није сама зарадила.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA