OVA NOVOGODIŠNJA REZOLUCIJA je bitna za vašu buduću karijeru. Obratite pažnju na sledeće stvari

 
  • 0

Jedna bitna napomena - budite spremni da čitav život učite. Međutim, u mesecu aprilu provedite više vremena u čitanju vesti koje nisu direktno vezane za vašu industriju i oblast. Trudite se da naučite nešto što do sada niste znali

Imamo jednu dobru, novogodišnju vest za sve vas koji misle da im je neophodno dodatno profesionalno usavršavanje. Neophodno je da dobro isplanirate svoje vreme i da u svakom mesecu u narednoj, 2016. godini, obavite ono što je po planu kako bi dobili adekvatno stručno znanje.

NEMATE POSAO? Ako se bavite ovim, imaćete ga u sledećoj godini

Verujte nam na reč, nije nimalo teško, ukoliko sledite sledeće smernice po mesecima:

JANUAR: Planiranje - Zapišite godišnje ciljeve na vašem trenutnom poslu. Takođe i ciljeve za celokupnu karijeru. Svaki dan posvetite 15 minuta kratkoročnom planiranju stvari koje su vam važne. Zapamtite, dobar plan je pola posla!

FEBRUAR: Marketing - Osvežite vaš LindedIn profil ili ukoliko ga još nemate, napravite! Pozabavite se njegovim sadržajem i obratite na pažnju na izgled, jer će on privući pažnju poslodavcima.

MART: Marketing - I ovaj mesec je posvećen marketingu, ali ćete ovog puta morati da se adekvatno ispromovišete na internetu i društvenim mrežama. Delite i čitajte sadržaje koji su isključivo vezani za vaš posao.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

APRIL: Učite - Još jedna bitna napomena - budite spremni da čitav život učite. Međutim, ovog meseca provedite više vremena u čitanju vesti koje nisu direktno vezane za vašu industriju i oblast. Trudite se da naučite nešto što do sada niste znali.

MAJ: Iskoristite poslovne veze - Idite na ručak, večeru ili piće sa ljudima sa kojima se inače ne biste videli. Posetite neku konferenciju i ne napuštajte je dok ne dobijete makar tri profesionalna kontakta. Provedite vreme sa kolegom koji je neverovatna osoba i sa kojom možete da usavršite sebe.

JUN: Intervju - Čak i ako ne tražite aktivno posao dobro je da odgovorite na pitanja koja se obično postavljaju na intervjuima. Dokazano je da su ona dobra povratna veza i revizija vaše karijere.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

JUL: Organizujete - Izvršite reorganizaciju vašeg poslovnog prostora, projekata ili nekih planova. Pregledajte vaš kalendar i proverite da li postoje neke aktivnosti na koje bi trebalo da obratite veću pažnju.

AVGUST: Motivišite se - Pročitajte časopis koji vas podseća na dobre stvari u životu. Napišite ljubavno pismo osobi koja vam je draga. Zahvalite se nekome ko vam je mnogo pomogao. Pronađite inspirativne citate ili muziku koja će vas "dići". Dobra motivacija je "pola posla".

SEPTEMBAR: Rešite probleme - Napravite spisak svih problema ili stvari koje niste uspeli da obavite do tada. Prepoznavanje problema je dosta bitno jer onda znate na šta da se skoncentrišete u budućnosti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

OKTOBAR: Pregovarajte - Naučite koje su dobre pregovaračke tehnike i usavršite ih.

NOVEMBAR: Popunite "rupe" i završite započeto - Fokusirajte se na aktivnosti koje su vam zaista bitne i završite ih. Nakon toga, isplanirate slobodno vreme jer su pred vama novogodišnji praznici.

DECEMBAR: Obezbedite "čvrste temlje" - Decembar je poslednji mesec u godini koji je bitan jer se ovde sve započeto završava. Veoma je bitno da rezimirate sve što ste do sada uradili.Posvetite pažnju vašem zdravlju, finansijama i karijeri.

Osvrnite se i pogledajte unazad. Ukoliko ste srećni, znači da je sve proteklo u najboljem redu.

(Telegraf.rs / Izvor: fobres.com)

 

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA