PRVI BAZEN NA NEBU: Skroz je providan, ispod vidite gradski haos, a iznad predivni svemir! (VIDEO)

 
  • 6

Neverovatni "bazen među oblacima" dugačak je čak 25 metara

Evo idealnog londonskog rešenja za svakoga ko želi da načini pljusak "na visokom nivou". Bazen dugačak 25 metara oivičen dvema stambenim zgradama desetospratnicama deo je novog dela grada blizu trafostanice.

 MAJSTORSKI IZIGRAO SISTEM: Nećete verovati kako je ovaj Srbin naplaćivao ulaznice za bazen!

Ovaj "nebeski bazen" je providan i prvi ovakav bazen na svetu. Plivači će gledati prolaznike, saobraćaj, svet sa 35 metara visine. Bazen će biti deo projekta "Bašte Ambasada", teškog 15 milijardi dolera, projekta zaduženog za izgradnju stambenih zgrada u južnom Londonu, koji stvara na hiljade domova, od kojih su mnogi u luksuznim stambenim blokovima.

- Ideja za nebeski bazen proistekla je iz želje da pomeri granice u mogućnosti izgradnje i inženjeringa, hteo sam da uradim nešto što do sad nikada nije urađeno -rekao je predsednik i izvršni direktor Balimora, Šon Mulrian.

Ovo će biti jedinstveno iskustvo, plivači će se osećati kao da plivaju u vazduhu, među oblacima, podelio je Mulrian svoju viziju sa novinarima. Henri Prior, prodajni agent, rekao je da su planovi za ovaj bazen "smeli eksperiment" i pita se da li ima dovoljno egzibicionista da ga popune.

Bili smo na noćnom kupanju na Tašu, evo šta nas je tamo sačekalo pored prelepih devojaka (FOTO) (VIDEO)

Prvi put mogu iskreno da kažem, uz svo poštovanje za arhitektu, da će ovaj apsurdni bazen biti najveća greška koju smo do sada napravili u projektu - rekao je Prior.

Bazeni i njihove lokacije korisni su pri prodajnim dogovorima kada je u pitanju prodaja luksuznih stanova. Bazen će biti potpuno transparentan i bez strukture, dizajnirali su ga Arup Asocijacije i Rejnolds, specijalista za dizajn akvarijuma.

Pogledajte video:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Guardian)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA