DANAS JE PRAZNIK KOJI SLAVI CEO SVET: Evo šta na ovaj VELIKI DAN nikako ne smete da uradite!

  • 1

Deseti dan jula u svetu je poznat kao Dan pinja kolade, slatkog koktela na bazi ruma, inače zvaničnog pića Portorika.

Najbolji barmen Srbije napravio Telegraf koktel! Ovo je njegova tajna (VIDEO)

"Piña Colada" nastala je 1957. u "Karibe Hilton hotelu" u gradu San Huan, a kao njen tvorac u istoriju je upisan barmen Ramon Monćito Merero.

Ramon, ipak, ima konkurenciju u vidu lika (i dela) Španca Rikarda Garsije, rođenog u maloj sobi iznad restorana njegovog dede. Okružen ugostiteljskim aktivnostima, mali Rikardo navodno je svoje prvo alkoholno piće napravio sa četiri godine, kada se ušunjao iza dedinog šanka.

Iako strogo kažnjen za to, tada je shvatio da je otkrio čime želi da se bavi u životu. Garsija je mnogo godina kasnije postao vlasnik dva najbolja restorana u Barseloni, a uspeh mu je doneo mnoga bogatstva, osim što je postao poznata ličnost.

Foto: Flickr/Jill Foto: Flickr/Jill

Ipak, ni Ramon, ni Rikardo nisu pinja koladi obezbedili planetarni uspeh - to je zasluga Del Boja iz popularne serije "Mućke"

Ukoliko želite sami da napravite ovak koktel, za to će vam biti potrebno sledeće:

60 ml ruma

60 ml soka od ananasa

20 ml kokosovog krema

10 ml slatke pavlake

Sve sastojke snažno protresite u šejkeru, napunite pola čaše kockicama leda, pa nalijte koktel. Uobičajeno je ukrašavanje pinja kolade kriškom ananasa.

VAŽNO UPOZORENJE: Ne dozvolite da vam konobari stavljaju limun u sokove i koktele, ne rendajte limun u torte i kolače!

I za kraj, ono što vas najviše zanima: na ovaj veliki praznik, nikako ne smete piti nijedan drugi koktel!

Foto: Flickr/ruben i Foto: Flickr/ruben i

Jedini izuzetak bio bi varijacija Pinja kolade, kakve imaju i mnogi drugi kokteli: koktel Či či se pravi isto kao Pinja kolada, samo što se umesto ruma koristi vodka.

Nek' vam je sa srećom!

(J. B.)

Video: Srušio se plafon i povredio pacijente: Bizarna nezgoda u bolnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Recept

    10. jul 2015 | 19:26

    Slatka pavlaka nije potrebna ali morate biti pažljivi koji kokosov "krem" koristite - mora biti sladak. Led ne treba ostaviti u kockicama već ga u blenderu "samleti" zajedno sa koktelom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA