Ovo je najveći brod-bolnica na svetu! Na njemu ima više operacionih sala nego u nekim bolnicama u Srbiji (VIDEO)

 
  • 4

Na brodu "USNS Comfort" radi više od 700 medicinskog osoblja - lekara, tehničara, laboranata, u svakom trenutku na njemu se nalazi 5.000 jedinica krvi. Lekari svih specijalizacija vrše intervencije u nekoj od 12 operacionih sala

Američki vojni brod-bolnica "USNS Comfort" koji je u službi Ratne mornarice SAD-a, najveća je ploveća bolnica na svetu, a ukoliko bi Nbi se računali i svi medicinski centri na kopnu, ovaj brod  bi ukupno bio peti na svetu.

DEMONSTRACIJA SILE: Ovako je RUSKI lovac presreo AMERIČKI ratni brod (VIDEO)

Na brodu radi više od 700 medicinskog osoblja - lekara, tehničara, laboranata, u svakom trenutku na njemu se nalazi 5.000 jedinica krvi. Lekari svih specijalizacija vrše intervencije u nekoj od 12 operacionih sala.

Brod je sagrađen 1976. kao tanker za prevoz nafte i nosio je ime "SS Rose City". Dugačak je 272 metra, dostiže brzinu od 17,5 čvorova i ima deplasman od 70,4 tone. Američkoj mornarici isporučen je 1. decembra 1987. kada je kompletno renoviran i opremljen medicinskom opremom.

ISTINA O RADU NA KRUZERIMA: Svi imaju seks sa svima, ekipe se rotiraju nedeljno! (FOTO)

Namena ovog broda-bolnice jeste da ide u humanitarne misije. Brod je nedavno pristao u Kingstonu na Jamajci. Ukupno, ploveću duž obale Centralne i Južne Amerike osoblje sa broda će pružiti usluge za više od 100.000 pacijenata.

Prema Ženevskim konvencijama, "USNS Comfort" i njegova posada ne nose teško naoružanje. Otvaranje vatre na ovaj brod smatralo bi se ratnim zločinom budući da nosi samo oružje za samoobranu.

Inače, treba napomenuti da američka Ratna mornarica ima još jedan, identičan brod koji je pretvoren u bolnicu. Reč je o brodu "Mercy".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milic

    12. jul 2015 | 21:44

    Eh kad bi srbija imala more pa da kupimo jedan ovakav brod jer uskoro mase bolnice ce se raspadnu fasade krovovi zidovi vrata prozori haoss.

  • ловац Г 8

    12. jul 2015 | 21:26

    Нека пружи помоћ избеглима у Средоземном мору.

  • Mila...3

    12. jul 2015 | 21:33

    To je lepo i humano. Sluzi na uslugu covecanstvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA