PROFESORI SU JOJ ZABRANILI DA NOSI KRATKE MAJICE: Ono što je ona zbog toga uradila ih je sve ŠOKIRALO! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 14

Devojka je uradila u ovoj školi nešto što nikom dosad nije palo na pamet. Otkrijte o čemu se radi

Aleksi Halket (18) je poslata u kancelariju profesora na razgovor jer je nosila kratke majice. Tamo je upozorena da mora da se oblači pristojnije i odgovarajuće. Zato je odlučila da preduzme sledeći korak.

Ona je zaključila da njena odeća nije problem, nego način na koji ljudi reaguju na ženska tela. Studenti su imali prava da se oblače kako žele, a da ne budu okrivljeni zato što smetaju profesorima ili čine da  im bude neprijatno, napisala je na društvenim mrežama.

U znak protesta protiv školskog kodeksa oblačenja, Halket je organizovala svoje prijatelje da sledećeg dana dođu na "Dan kratkih majica". Učenici Etobikok škole umetnosti u Torontu solidarisali su se sa Halket.

Direktor je za vreme pauze za ručak vodio diskusiju o pravilima oblačenja sa 200 učenika. On je tvrdio da mu je drago što se studenti bore za svoje vrednosti i kritičko mišljenje, ali da se ne radi o seksizmu već o tome šta je u redu da se nosi i kako da se ponaša u školi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: i100.independet.co.uk)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • branka

    29. maj 2015 | 21:15

    Skola nije plaza.Ja sam za uvodjenje skolske uniforme.Treba vratiti dostojanstvo skole.Zna se sta se gde oblaci,to se odnosi i na ucitelje i profesore.Ako i profesorka dodje neadekvatno obucena,gubi autoritet.

  • Citalac

    29. maj 2015 | 15:07

    Ma gola se ti nama prosetaj ne marimo mi za to

  • Nord

    29. maj 2015 | 20:47

    Zbog ovakvih sam u srednjoj morao da siljim alatku po 3 puta dnevno :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA