ZADIMLJENA DOLINA: Kroz nju teče vruća reka koja ima temperaturu do 100 stepeni! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 0

Planinarska staza koja vodi u dolinu završava sa pogledom na prekrasnu reku u kojoj se mešaju ledena i kipuća voda iz mnogobrojnih geotermalnih izvora koje je okružuju

Smeštena 45 kilometara od glavnog grada Rejkjavika, ova skrivena dolina je deo jednog od najvećih geotermalnih područja na Islandu. Poznato kao "Zadimljena dolina", ovo je popularno turističko (i lokalno) odredište konstantno omotano oblacima pare.

NERAZJAŠNJENE MISTERIJE: Ovaj vulkan eruptira već sedam meseci, niko ne zna ZAŠTO! (FOTO) (VIDEO)

Planinarska staza koja vodi u dolinu završava sa pogledom na prekrasnu reku u kojoj se mešaju ledena i kipuća voda iz mnogobrojnih geotermalnih izvora koje je okružuju. Ova mešavina stvara vruće bazene u kojima se posetioci mogu opustiti, i koje lokalni stanovnici redovno posećuju kako bi se u njima okupali.

Duž staze koja vodi do geotermalne reke su postavljeni znakovi znakovi upozorenja: “Hætta!” (što znači “Opasnost!” na islandskom).

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Uz makadamsku stazu koja vodi u dolinu ne samo da ćete videti prekrasne vodopade, već ćete takođe naći i vruće, penušave (i još uvek lepe) blatnjave bazene u kojima temperatura doseže i do 100 stepeni Celzijusovih.

Iz njih se diže para koja miriše na sumpor, a vrelo blato se često izlije na stazu, pa posetioci uvek treba da budu na oprezu.

Znakovi podsećaju planinare da ostanu na stazi, jer ispod ove doline teče vruća lava i nikada ne znate kada bi vam geotermalni izvor mogao eruptirati u lice. Dobro došli u Rejkjadlur!

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:pixelizam.com)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA