Nema naroda u Evropi o koji se drugi Evropljani nisu ogrešili pa svejedno ŽIVE ZAJEDNO U MIRU (FOTO)

Ako mislite da je srpski narod posebno ili šta više jedini bio žrtva drugih evropskih naroda, te da su se zločini činili samo nad nama - DEBELO grešite. U Evropi bukvalno nema nacije koja nije bila terorisana od strane drugih evropskih nacija!

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika VLADS
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Кузо Боб

    15. septembar 2015 | 06:19

    Prema ovoj formuli nam se sugeriše da ćemo možda u budućnosti sa hrvatima živeti u bratstvu, podrazumeva se proći će pokolenja i pokolenja. Nikad ne reci nikad???

  • psunjski

    22. februar 2015 | 15:44

    Dobar tekst, nema nikakve sumnje, poučan i koristan. Samo, ratovi kroz istoriju nisu bili baš isti, tako da je slika pojednostavljena. Ranije (kao uglavnom i sada, ali ne uvijek) su ratovi vodjeni iz ekonomskih razloga, osvajanja teritorije, dobara, pljacke, naplate poreza. U srednjem vijeku obicnom narodu nije bilo toliko bitno ko će vladati, svejedno moraju placati danak. Osvajaci nisu ubijali seljake zato sto su im bili potrebni, neko mora da obradjuje njive, gaji stoku i slično. Teror se sprovodio uglavnom prema buntovnicima radi ocuvanja vlasti ili kao pouka za budućnost. Problem su postale ideologije. Prva takva je religija, pa su francuzi katolici ubijali francuze hugenote. Pa onda holandske kalviniste, pa onda njemacke protestante. Eto nas u tridesetogodišnjem ratu. Tamo su nijemci katolici, uz pomoć drugih katolika, ubijali nijemce protestante, kojima su pomagali drugi protestanti, svedjani npr. Krvi je bilo do koljena, vojske su ubijale i obican narod druge vjere! Poslije su Svedjani napali Poljsku, a tu imamo slican primjer, samo sto je osvajac stranac pa imamo i dodatnu ideologiju, nacionalizam. Sjenkjevic najbolje piše o tome kakav je to bio rat i koliko krvi je proliveno. Napoleonski ratovi su za ove primjere gospodski, zato sto su se vodili samo zbog osvajanja, uz slab uticaj ideologije. Zato je II sv. rat prevazisao sve ranije, pogotovo kod nas. Pokrenut nacizmom, na Balkanu je narastao zbog nacionalizma, a još vise zbog vjerskog fanatizma i na kraju komunizma. Kad se svemu doda patološka mrznja prema Srbima, ko može da se čudi Jasenovcu, Jadovnom i hiljadama drugih stratišta.

  • VLADS

    22. februar 2015 | 10:44

    Hrvati su jedini imali logor za decu. Sto poena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA