PUŠI, PIJE, RILJA I RAZVOZI KOMŠINICE: Ovaj deda od 106 godina stvarno zna kako se živi (VIDEO)

 
  • 1

Najstariji ratni veteran je rođen 1908. godine u Teksasu i učestvovao je u Drugom svetskom ratu, i kaže da je bilo nešto što je morao da uradi uprkos onome što je zaista želeo

Iako Ričard Overton ima 106 godina i najstariji je veteran Ujedinjenih nacija, još uvek živi vrlo dinamičan i aktivan život. On je uživao na paradi povodom Dana veterana, rekavši da je to možda najlepša kojoj je dosad prisustvovao.

- Učinili su da se osećam dobro, cenim sve što su uradili za nas. Na kolima sa strane pisalo je moje ime i godine, ali niko nije mogao da poveruje u to da ja još uvek hodam i govorim - rekao je Overton.

On puši svakog dana i dodaje viski u jutarnju kafu, uprkos svojim godinama, i tvrdi da "kašičica" alkohola predstavlja za njega pravi lek. Još uvek svojim starim Fordovim kamionetom odvozi udovice na nedeljnu misu u crkvu. Stogodišnjak se bavi i dalje sređivanjem svoje bašte i dvorišta, iako deluje nemoguće da čovek tih godina bude sposoban za takve teške aktivnosti.

Overton je rođen 1908. godine u Teksasu i učestvovao je u Drugom svetskom ratu i kaže da je bilo nešto što je morao da uradi, ali da u tome naravno nije uživao. Stariji je samo 3 dana od najtarijeg veterana žene, Lusi Kofi, koja je takođe učestvovala u ovom ratu.

Čak je i američki predsednik Barak Obama odao priznanje ovom neverovatnom čoveku koji pri povratku iz rata nije uvek nailazio na dovoljno uvažavanje i poštovanje od strane drugih.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor:washingtonpost.com)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA