Otkriven kompjuter star 2000 godina! (FOTO) (VIDEO)

Mehanizam sa Antikitere napravljen je 87. godine pre nove ere, a izgubljen je u brodolomu 76. godine pre nove ere. Smatra se da je ovaj bronzani instrument korišćen za izračunavanje pozicija nebeskih tela

Komentari

  • Vinu lucija

    14. oktobar 2014 | 09:00

    Boze moj pa to je od ves masine.........

  • Milivoj M

    13. oktobar 2014 | 23:08

    Gospodine Džek Konor da Vas obavestim, naš naučnik Stevan Bilbija uspeo je da dešifruje i pročita etrursko (rašansko)pismo 1956 god. na univerzitetu Srbistike u Čikagu.Pismo je rastumačio preko ćirilicnog rečnika srpskog jezika Vuka Karadžica. Čita se sa desno na levo, ima 26 ćiriličnih slova i svako ko zna ćirilicu uz malo muke zbog arhaičnih srpskih izraza može da razume šta piše. Uz put isti naučnik je uspeo i da pročita kritsko A i kritsko linearno B pismo, u kojima se prepoznaje slovenska leksika. Između ostalog Krićani (čitaj Minojci!)su svoju boginju rađanja, boginju majku, zvali KEVA!!! Što se tiče Atlantide ona se nalazila u Atlanskom okeanu, blizu Herkulovih vrata, tjst. današnjeg Gibraltara i sastojala se od više ostrva i potonula je u Atlanski okean usled udara asteroida pre otprilike 11.267 god. Poslednji kralj Atlantide zvao se Posejdon i imao je dva sina. Jedan se zvao Inka i otplovio je na zapad da traži novu zemlju za naseljavanje, a drugi sin se zvao Neftuna (Neptun !!) i otplovio je na istok sa istom namerom.Ovo vam je podatak iz svete knjige naroda Frizijaca (žive i danas na severu Holandije !) stare oko 9.000 god i koja se nalazi u tajnoj (?) biblioteci Vatikana. Kada su ostrva Atlantide potonula, otvorio se put toploj Golfskoj struji na sever i počelo je topljenje leda na severnoj zemljinoj polulopti i takozvano globalno otopljavljanje.Od tog događaja, za svakih hiljadu godina, nivo svetskih mora se podigne u proseku za 5m. To znači da je nivo Sredozemnog mora pre 11.000 godina bio niži za oko 70m. Tačno toliko je dubina moreuza Dardanelija i Bosfora, kada je zbog podizanja nivoa vode, Sredozemno more provalilo u današnje Crno more i od sladkovodnog jezera napravilo more, koje i dan danas na dnu ima sloj sladkovodne vode debljine oko 200m. Itd....itd. ,sve je povezano i svaki događaj povlači za sobom niz posledica i samo treba naći logičnu vezu. Pozdrav !!

    • 14. oktobar 2014 | 13:51

      Džek Konor

      @Milivoj M

      To nisam znao. Je l bi mogao da me uputiš na neku knjigu ili internet sajt na kome nešto više piše konkretno o pismu Minojaca i njegovom prevođenju? Deluje zaista zanimljivo voleo bih da pročitam malo više o tome.

  • JB

    13. oktobar 2014 | 20:54

    A reaktor

  • Stefan

    13. oktobar 2014 | 20:46

    Ovo je pronađeno pre nekoliko godina, a služi za određivanje položaja nekih nebeskih tela

  • Džek Konor

    13. oktobar 2014 | 20:25

    Imate odličnu knjigu koja se zove:" Isčezlo carstvo Atlantide" uglavnom tamo u knjizi je opisana civilizacija Minojaca o kojoj se kod nas malo zna. Bili su izuzetno napredni možda čak i napredniji od većine civilizacija o kojima danas mnogo više znamo. Bili su prvi moreplovci, uveliko su trgovali sa drevnim Egiptom ( imate heoroglife u Egiptu koji to dokazuju) i između ostalog njihov izum je ova sprava koju ste prozvali kopijuterom. Arheolozi su pronašli i nešto što ukazuje da su Minojci imali i pismo ali još uvek nisu uspeli da dešifruju to pismo. E sada se pitate kakve veze to ima sa legendarnom Atlantidom. Povezuje ih to što su Minojska civilizacija nestala velikom eksplozijom vulkana zatim su usledili cunamiji ili tako nešto. E sada da li su Minojci bili Atlantiđani koje je čuveni Platon opisao ne znam ali je ovo ubedljivo najuverljivija teorija o kojoj sam čitao. Knjiga je izuzetno zanimljiva praćena slikama izuma Minojaca kao što su ovaj računar,slike njihovih hramova, gradova, pronađene grnčarije, i mapa koje pokazuju u kojim smerovima su Minojci plovili. Ne zamerite na nepriciznosti podataka ima nekoliko godina od kada sam pročitao knjigu.

  • Predrag

    13. oktobar 2014 | 20:07

    Ja vidim matice i srafove na ovoj slici, ne bih rekao da je ovo sa slike iz tog vremena...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA