Otkriven kompjuter star 2000 godina! (FOTO) (VIDEO)

Mehanizam sa Antikitere napravljen je 87. godine pre nove ere, a izgubljen je u brodolomu 76. godine pre nove ere. Smatra se da je ovaj bronzani instrument korišćen za izračunavanje pozicija nebeskih tela

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Vinu lucija
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Vinu lucija

    14. oktobar 2014 | 09:00

    Boze moj pa to je od ves masine.........

  • Milivoj M

    13. oktobar 2014 | 23:08

    Gospodine Džek Konor da Vas obavestim, naš naučnik Stevan Bilbija uspeo je da dešifruje i pročita etrursko (rašansko)pismo 1956 god. na univerzitetu Srbistike u Čikagu.Pismo je rastumačio preko ćirilicnog rečnika srpskog jezika Vuka Karadžica. Čita se sa desno na levo, ima 26 ćiriličnih slova i svako ko zna ćirilicu uz malo muke zbog arhaičnih srpskih izraza može da razume šta piše. Uz put isti naučnik je uspeo i da pročita kritsko A i kritsko linearno B pismo, u kojima se prepoznaje slovenska leksika. Između ostalog Krićani (čitaj Minojci!)su svoju boginju rađanja, boginju majku, zvali KEVA!!! Što se tiče Atlantide ona se nalazila u Atlanskom okeanu, blizu Herkulovih vrata, tjst. današnjeg Gibraltara i sastojala se od više ostrva i potonula je u Atlanski okean usled udara asteroida pre otprilike 11.267 god. Poslednji kralj Atlantide zvao se Posejdon i imao je dva sina. Jedan se zvao Inka i otplovio je na zapad da traži novu zemlju za naseljavanje, a drugi sin se zvao Neftuna (Neptun !!) i otplovio je na istok sa istom namerom.Ovo vam je podatak iz svete knjige naroda Frizijaca (žive i danas na severu Holandije !) stare oko 9.000 god i koja se nalazi u tajnoj (?) biblioteci Vatikana. Kada su ostrva Atlantide potonula, otvorio se put toploj Golfskoj struji na sever i počelo je topljenje leda na severnoj zemljinoj polulopti i takozvano globalno otopljavljanje.Od tog događaja, za svakih hiljadu godina, nivo svetskih mora se podigne u proseku za 5m. To znači da je nivo Sredozemnog mora pre 11.000 godina bio niži za oko 70m. Tačno toliko je dubina moreuza Dardanelija i Bosfora, kada je zbog podizanja nivoa vode, Sredozemno more provalilo u današnje Crno more i od sladkovodnog jezera napravilo more, koje i dan danas na dnu ima sloj sladkovodne vode debljine oko 200m. Itd....itd. ,sve je povezano i svaki događaj povlači za sobom niz posledica i samo treba naći logičnu vezu. Pozdrav !!

  • JB

    13. oktobar 2014 | 20:54

    A reaktor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA