Ove stvari o životinjama svi shvataju pogrešno, a broj 6 će vas stvarno naučiti nečemu

Pre nego počnete da pričate društvu neke interesante činjenice o životinjama koje ste čuli, možda ne bi bilo loše da pročitate prvo ovaj tekst

  • 1
Kad nas životinje imitiraju Foto: imgur

Intrnet je živi dokaz koliko ljudi vole životinje. Kada se ne šeruju slike mačaka, obično naletimo na zanimljive informacije o ostalim životinjskim vrstama. Međutim, postoji nekoliko mitova o životinjama u koje se veruje, a koji nisu tačni. Evo nekih od njih.

1. Patkin glas nema eho

Ovo je možda jedan od najpoznatijih mitova o životinjama i zabluda u koju se najviše veruje. Najkraće rečeno - ovo nije tačno. Svi glasovi na svetu imaju eho. Postoji nekoliko vrsta pataka i svaka ima različiti glas i svaki od tih glasova, pogodićete - ima eho.

2. Pčele umiru nakon uboda

Pčele mogu da ubodu samo jednom, ose koliko hoće, je l' tako beše glasi mit? Zapravo, nije baš tako. Postoji preko 20 hiljada vrsta pčela i samo jedna umire od uboda, i to ne uvek. Obično kada ubode plen sa tanjom kožom, može da izvadi svoju žaoku i da nastavi dalje.

3. Svake noći progutamo izvestan broj paukova

Ne kažemo da je nemoguće da se u snu proguta pauk, ko spava sa otvorenim ustima manje više je sam kriv za to, ali teorija da dok spavamo nam pauci ulaze u usta je apsurdan. Dakle, budite mirni arahnofobi, ne jedemo pauke dok spavamo.

4. Nojevi nabijaju glave u pesak

Samo zato što ste to videli u crtaću ne znači da je istina. Po toj logici trebalo bi da verujemo i vozove koje govore i da postoji magična zemlja balona koju vreba zlo jastuče sa iglama, pa opet, ne verujemo u to. Ovaj mit je noja nepravedno osudio i pretvorio ga u simbol za kukavičluk. Evo ovako, da vi imate 3 metra, 150 kilogarma i da možete da trčite brzinom od 70 km/h, je l' bi vam prvi princip odbrane bio nabijanje glave u pesak? Tako smo i mislili.

5. Koala je medved

Pa, iako svi misle da jeste, nije. Koala je jednostavno koala, iz porodice Koala, vrsta Koala. Iako liči na medvedića, nije.

6. Ne diraj ptića jer će ga majka napustiti

Ako nekad nađete ptića koji je ispao iz gnezda, ne dajte da vas ovaj mit spreči da mu pomognete. Ptice ne koriste miris u razaznavanju, a čak i da koriste, teško da bi miris čoveka na njihovom mladunčetu mogao da natera brižne roditelje da spakuju kofere i odu na neodređeno. Tako da, ako naletite na ptića koji je ispao iz gnezda, pomozite mu da se vrati, bez straha da ćete mu rasturiti porodicu i topli dom.

7. Bikovi jurišaju na crvenu boju

Ovaj mit je već godinama tu, mnogo pre interneta. Čak i toreadori koriste crveni plašt da namame bika da napadne, ali stvar je u tome da bikovi ne napadaju na crvenu boju, oni jednostavno napadaju, i tačka. Ne zanima njih da li je u pitanju crvena, plava, siva, magenta ili boja kajsije, oni reaguju na pokret i na buku, tako da, ovo je sigurno korisno znati, ako se nađete nekad oči u oči sa bikom i pomislite da ste bezbedni jer vam je crvena košulja na pranju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jao

    7. oktobar 2014 | 17:56

    Pa ovo pod 6 su nam majke i ocevi pricali da ne bi dirali uopste ptice tj nevadimo iz gnezda a ne da im ne pomognemo to je bila fora koja ja delovala bar kod mene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA