Ima 3 godine i već 70 kilograma, a ne može da prestane da jede (VIDEO)

 
  • 6

Lekari sumnjaju da trogodišnjak boluje od sindroma zbog kojeg oseća preteranu želju za hranom

Roditelji trogodišnjeg dečaka iz Brazila, očajni su i izuzetno zabrinuti za svog trogodišnjeg sina Misaela koji ima već 70 kilograma što je prouzrokovalo velike smetnje u njegovom kretanju i hodanju. On je rođen kao zdrava beba teška 2,9 kilograma, ali je počeo da dobija na težini po 3 kilograma svakog meseca.

Lekari smatraju da dečak možda boluje od Prader-Vili sindroma, retkog genetskog poremećaja čije su karakteristike stalna glad i želja za hranom. Deca sa ovom bolešću mogu da jedu 3 do 6 puta više od svojih vršnjaka, ali i tada, nažalost, osećaju glad.

- Čak je i odlazak do lekara ili bilo koji izlazak težak i komplikovan. Dok šetamo ulicama, ljudi se zaustavljaju da bi se slikali sa njim i kažu da nikad nisu videli dečaka te veličine, oni žele da saznaju koliko naš sin ima godina, koliko je težak - kaže otac ovog dečaka i dodaje da su primorani da koriste privatan taksi da bi bilo gde otišli sa njim.

- Doktori misle da on možda ima sindrom koji čini da stalno dobija na težini i žele da ga testiraju - objašnjava Misaelova majka.

Simptomi Prader-Vili sindroma su često stalan osećaj gladi i nezasitosti, koji može voditi abnormalnom dobijanju na težini, smanjenju tonusa mišića i problema u učenju. Nisu ni retki slučajevi poremećaja ponašanja kao što su napadi besa ili tvrdoglavosti.

Ne postoji lek za ovu bolest, ali se radi na tretmanu koji bi mogao da kontroliše simptome i probleme koji su usko povezani. To uključuje i roditelje, koji treba da se izbore sa preteranom ishranom svoga deteta i posledicama u njegovom ponašanju.

Ova bolest može prouzrokovati veći rizik od drugih bolesti, kao što su dijabetes, srčani problemi, gušenje i drugi zdravstveni problemi.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs/ Izvor: RuptlyTV)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA