Odbio da izda dozvolu za pse "Itler" i "Iva"!

 
  • 0

- Ne želim da potpišem dozvolu. Jasno je kao dan da Itler i Iva aludiraju na Adolfa Hitlera i Evu Braun - kaže gradonačelnik francuskog gradića koji je odbio da izda dozvolu vlasniku dva psa

Gradonačelnik istočnog francuskog gradića Sen Nikola d Por odbio je da izda dozvolu vlasniku dva psa po imenu "Itler" i "Iva".

- Ne želim da potpišem dozvolu... Jasno je kao dan da Itler i Iva aludiraju na Adolfa Hitlera i Evu Braun - kazao je Lik Bensenže, prenosi AFP.

- Pismeno sam se obratio lokalnom prefektu povodom ovog pitanja. Dok ne dobijem odgovor, ništa od potpisa - izjavio je gradonačelnik koji veruje da je vlasnik dva američka stafordska terijera lokalni predstavnik ekstremno desne partije Nacionalni front.

 

- To je kompletna ludost, štaviše budalaština - istakao je Bensenže.

Vlasnik terijera mora da za njih ima dozvolu koja je u Francuskoj obavezna za sve opasne pse.

- Nije u pitanju koliko su ti psi opasni, već je pitanje principa - napomenuo je gradonačelnik.

U Francuskoj ne postoje nikakva ograničenja u izboru imena za životinje, osim jednog izuzetka: svinja se ne može nazvati Napoleon, u skladu sa još uvek važećim zakonom koji štiti ugled čuvenog francuskog vođe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Strahinja Đorić: Kineske kopije više ne možete otkriti golim okom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA