Devojke ulovile ribu vrednu 1,4 miliona evra (VIDEO)

 
  • 1

Pet devojaka je primetilo džinovsku ribu kako mrtva pluta morem. Uspele su da je prebace na svoj kajak i odveslaju do obale

Drugarice iz Velike Britanije su ulovile su ogromnu plavorepnu tunu dok su veslale u kajaku. Ova riba poznatija kao Blufin, teška je preko 150 kilograma, a njena vrednost procenjuje se na oko 1,4 miliona evra.

Pet devojaka je primetilo džinovsku ribu kako mrtva pluta morem. Uspele su da je prebace na svoj kajak i odveslaju do obale.

- U početku nisam mogla da poverujem - rekla je Klara Volerstin, volonterka udruženja "Cornwall Wildfire Trust" i dodala da joj je u prvom momentu javljeno da mrtav delfin leži na plaži.

- Kada sam stigla na plažu, videla sam da devojke drže nešto veliko u rukama, ali sam ubrzo shvatila da je u pitanju tuna - istakla je ona.

Međutim, iako se ispostavilo da je riba potpuno jestiva i u savršenom stanju, devojke neće dobiti novčanu nadoknadu jer je ova vrsta, u skladu sa standardima EU zaštićena i zabranjeno je njeno prodavanje.

Britanski zvaničnici su preuzeli ribu koja bi zbog svoje veličine koštala između 700.000 i 1,4 miliona evra.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)

Video: Želja mu je bila da se vozi na đubretarskom kamionu, a onda ga je slučajno prevrnuo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Савле

    15. jul 2014 | 20:31

    Е, је ли ово нека провала ? Кило рибе сто хиљада. Скупље од злата.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA