ISPLATI SE BITI HUMAN: Student koji je sprečio masovno ubistvo dobio neočekivan poklon

 
  • 4

Aron Ibara je petog juna otvorio vatru iz sačmare na Univerzitetu “Sijetl Pacifik”, ubivši jednu, i ranivši još dve osobe. U saopštenju policije navodi se da je Ibara nakon hapšenja priznao da je nameravao da ubije što više ljudi, a zatim i sebe, ali ga je student Džon Miz poprskao biber-sprejom, i sprečio tragediju

Do četvrtka prošle nedelje Džon Miz je bio običan student iz Sijetla. Međutim, nakon što je isprskao biber-sprejom naoružanog muškarca i tako osujetio planirano masovno ubistvo, svi ga veličaju kao junaka. On i njegova verenica dobili su od sugrađana neočekivan poklon.

Žitelji Sijetla odlučili su da zahvale Mizu na poseban način, tako što će kupiti sve poklone koje su on i njegova buduća supruga registrovali na spisku želja za venčanje. 

Džon i njegova verenica Kajli Sparks će se uskoro venčati, a pored kupovine poklona sa spiska, od kojih su većinu platili njima nepoznati ljudi, organizovana je kampanja za finansiranje njihovog medenog meseca i do subote je prikupljeno 8.740 dolara. S obzirom na to da je venčanje zakazano za 21. jun, očekuje se da će konačan iznos premašiti 10.000 dolara.

Aron Ibara je petog juna otvorio vatru iz sačmare na Univerzitetu “Sijetl Pacifik”, ubivši jednu, i ranivši još dve osobe, a kako je preneo Foks njuz, imao je više od 50 patrona. U saopštenju policije navodi se da je Ibara nakon hapšenja priznao da je nameravao da ubije što više ljudi, a zatim i sebe, ali ga je Miz poprskao biber-sprejom. Kada je ponovo napunio pušku, savladao ga je uz pomoć još nekolicine studenata.

Brajana Klark, koja studira zajedno sa Mizom ispričala je da je on isprskao napadača sprejem po licu, obuhvatio ga oko vrata, a zatim oborio na pod.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bojanica

    8. jun 2014 | 21:35

    Svaka čast i za njega, i za ljude koji ga časte!

  • Jamie

    8. jun 2014 | 21:17

    Srce lava.bravo

  • Pa nisu se nesto pretrgli

    9. jun 2014 | 00:27

    Serattle metro je nesto kao 3-ci najbogatiji region u US (posle LA i NYC, tu su Gates, Balmer, preko hiljadu Microsoftovih milonera) tako da je neko (ukljucujuci i grad) mogao da se isprsi da im mupi bar obicnu kucu ili da im naprave fond pa da sami biraju kucu. Ove pare koje su skupili su sitnis za Seattle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA