Ubedljivo najuzbudljiviji vodeni tobogani širom sveta (FOTO)

Za adrenalinske zavisnike neizostavna atrakcija širom sveta je akva park, pa su se mnoge zemlje potrudile da svojim posetiocima obezbede dobru zabavu

  • 2

Bliži se leto i organizuju se odmori, pa se u celom svetu širi euforija koja obično traje čitave letnje sezone. Nekima je potreban samo miran odmor, ali je više onih koji prave precizne pripreme kako bi što kvalitetnije proveli svoje letnje neradne dane.

Za adrenalinske zavisnike neizostavna atrakcija širom sveta je akva park, pa su se mnoge zemlje potrudile da svojim posetiocima obezbede dobru zabavu.

Jedan od najstrašnijih i najbržih tobogana nalazi se u Diznijevom akva parku na Floridi. Ova staza, maštovito uređena tako da izgleda kao snežno alpsko skijalište, dugačka je 36 metara i ne preporučuje se onima koji imaju slabije srce.

Ništa manje uzbudljivi tobogani nalaze se u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je malo više pažnje posvećeno timskom radu. Ovde je jedno od najboljih mesta za provod sa prijateljima, sa kojima zajedno možete zajedno savladati dva spusta i tri vrtložna levka.

Jedna od najviših konstrukcija, koja doseže i do 50 metara, nalazi se u Brazilu. Brzina koja se razvija spuštanjem niz ovaj tobogan iznosi oko 105 kilometara na sat.

Italijani su se pobrinuli da naprave možda najlepši tobogan. Ovo ipak nije namenjeno adrenalinskim zavisnicima, ali predstavlja raj za dušu.

U Austriji arhitetkte izgleda nisu mogle da se odvoje od gradske vreve, semafora i puteva, pa su odlučili da vožnju toboganima makar malo poistovete sa svakodnevnim gradskim životom.

Norveški akva park možda nije među najvećima na svetu. Možda nije ni najopasniji, ali vlasnici putničkog broda odlučili su da na njega spakuju 200 metara cevi i priušte svojim gostima pravu zabavu.

Kanađani su bili oprezni prilikom odabira mesta izgradnje akva parka, budući da u ovoj zemlji temperature padaju i do 40 stepeni ispod nule. Zato se ovaj akva park nalazi u zatvorenom prostoru u gradu Edmonton u Alberti.

(Telegraf.rs / Izvor: Cruise.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA