I OVA ZANIMANJA POSTOJE: Bebisiterke za nojeve i šnajderi za slonove

 
  • 1

Sakrivač registarskih tablica i bebisiterka za nojeve, samo su neka od najčudnijih zanimanja u svetu

Širom planete, od Šri Lanke, preko Australije, do Irana, mogu se naći neverovatna zanimanja. Ponekad praktična, mahom živopisna, pa i smešna, ona su uglavnom usko lokalnog karaktera.

Tako u Teheranu postoje profesionalni sakrivači registarskih tablica. Naime, u želji da rasterete saobraćaj, zvaničnici iranske prestonice uveli su naplatu za ulazak kolima u pojedine gradske zone. Da bi izbegli plaćanje nameta i eventualne kaze, pojedini vozači plaćaju sakrivačima da, prilikom prelaska kroz kontrolne punktove, koji se nadziru kamerama, hodaju iza automobila, prikrivajući telom registarske tablice.

U Šri Lanki, za vreme svetkovina slonovi redovno defiluju ulicama uparađeni, a njihove šarene kostime po meri šiju akreditovani šnajderi.

Poznato je da nojevi umeju gadnu narav i mogu da budu veoma agresivni, naročito njihovi mladunci. Kako bi izbegli da se međusobno poubijaju, južnoafrički uzgajivači unajmljuju bebisiterke za čuvanje beba nojeva. Njihov zadatak je da sede u polju i paze da se ptice ne povrede.

Neženje u Japanu, kojima je dojadilo da spavaju sami u svom krevetu, mogu da iznajme usluge "družbenice za dremku" koja im, kao što sam naziv kaže, prave društvo dok se prepuštaju snu.

Ova usluga košta 60 dolara po satu i isključuje seks - samo spavanje.

Duž australijske Zlatne obale, jedne od glavnih turističkih atrakciji u toj zemlji, pojedini gradovi angažuju devojke koje u bikiniju pomažu posetiocima da lakše nađu parking mesto, a mogu, ukoliko oni to žele, i da se s njima slikaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Strahinja Đorić: Kineske kopije više ne možete otkriti golim okom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • M

    8. maj 2014 | 09:19

    U Engleskoj, prilikom farbanja podova u metrou, imaju čoveka zaduženog da gleda kako se suši farba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA